Έρογλου: Πρωταπριλιάτικο ψέμα η επίλυση του κυπριακού

14:32 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Παρά την «καλή θέληση» της τ/κ πλευράς δεν έγινε ακόμη κατορθωτό να εξαχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου κατά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Αττάλειας, Μουσταφά Ακαϊντίν, όπου βρέθηκε για επαφές.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Έρογλου έκανε λόγο σε τελική φάση των συνομιλιών ενώ διέψευσε εφημερίδες στα κατεχόμενα που χθες πρωταπριλιά είχαν είδηση για επίλυση του Κυπριακού, αναφέροντας ότι ήταν πρωταπριλιάτικο

ψέμα. Οι διαπραγματεύσεις, είπε, συνεχίζονται εδώ και δύο χρόνια με απώτερο σκοπό την επίτευξη μιας συμφωνίας, είπε ότι αυτό δεν έγινε κατορθωτό λόγω της αδιαλλαξίας της ε/κ πλευράς. Κάλεσε δε τη διεθνή κοινότητα να δει πλέον αυτή την πραγματικότητα και την αδιάλλακτη – όπως είπε – στάση των Ε/κ και να συμπεριφερθεί στους Τ/κ ανάλογα.

Ο κ. Ερογλου εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Τουρκία είναι πάντα στο πλευρό των Τ/κ. Μετά τις επαφές του στην Αττάλεια, ο Τ/κ ηγέτης επέστρεψε χθες το απόγευμα στα κατεχόμενα.

Keywords
Τυχαία Θέματα