Έρογλου: Δεν θα ξεγελάσει τους Τ/κ ο Αναστασιάδης

14:08 11/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ετοιμότητά του να παρακαθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών χωρίς προϋποθέσεις και να θέσει τέρμα στο Κυπριακό με μια ομοσπονδία που θα αποβλέπει σε μια διζωνική κυρίαρχη ισότητα, εξέφρασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.

Σε γραπτή του δήλωση και απαντώντας στις επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο κ. Έρογλου είπε ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τις ενεργές

και έμπρακτες εγγυήσεις της μητέρας πατρίδας Τουρκίας και το ότι η συμφωνία στην οποία θα καταλήξουμε θα γίνει πρωτογενές δίκαιο της ΕΕ. Δεν θα θυσιάσουμε με κανέναν τρόπο το ίσιος καθεστώς των ιδρυθέντων κρατιδίων, την πολιτική μας ισότητα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης φάνηκε ενοχλημένος από την αναφορά του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον πρόσωπό του ως θρασύ, «δεν του ταιριάζει (του ΠτΔ). Εγώ έβλεπα τον κ. Αναστασιάδη ως τζέντλεμαν πολιτικό». Ως «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, συνέχισε, ξέρει το καθήκον του και κάνει ό,τι πρέπει για να προστατεύσει τα οφέλη και τα δικαιώματα του «λαού» του. «Εγώ ποτέ μου δεν χρησιμοποίησα υβριστικά επίθετα ούτε στους διαλόγους μου με τον Ε/κ ηγέτη, ούτε στις δηλώσεις μου προς τον ε/κ λαό. Πρόσεχα να δείχνω σεβασμό έναντι των ευαισθησιών τους και στην αξιοπρέπειά τους».

Μετά την επίθεση του κ. Αναστασιάδη εναντίον του πριν από 15 μέρες μετά το γεύμα με τον Αρχιεπίσκοπο, πρόσθεσε ο Ντερβίς Έρογλου, αυτή τη φορά στο σπίτι της ΕΟΚΑ, στην επέτειο της τρομοκρατικής – όπως είπε – οργάνωσης που έπνιξε στο αίμα την Κύπρο, «χρησιμοποίησε και πάλι βαριά λόγια εναντίον μου, κατηγορώντας με».

Γίνεται αντιληπτό, συνέχισε, ότι δεν του αρέσει καθόλου του κ. Αναστασιάδη το ότι ο ίδιος μιλά με ευαισθησία για το θέμα της κυριαρχίας και πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τη συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας. «Είναι φανερό ότι ο Αναστασιάδης και το κόμμα του ο ΔΗΣΥ, που είναι συνδεδεμένο με την ιδεολογία της ΕΟΚΑ η οποία συνεχίζει να το χαρακτηρίζει μέχρι τις μέρες μας, και ονειρεύονται να μας πάρουν πίσω, πριν το 1974».

«Θέλω να πω ότι εάν νομίζει ότι θα ξεγελάσει τους Τ/κ και θα τους βάλει υπό την κυριαρχία των Ε/κ, αυτόν που ξεγελά είναι τον εαυτό του». Ο κ. Έρογλου είπε ότι η τ/κ πλευρά καταθέτει προτάσεις με καλή πρόθεση αλλά δεν αρέσουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όπως επίσης και στην προτροπή τους να καθίσουν στο τραπέζι για να δουν τα θέματα που οι Ε/κ θέλουν να βάλουν στο κοινό ανακοινωθέν. «Πηγαίνει στον Αρχιεπίσκοπο και στο σπίτι της ΕΟΚΑ και σε αυτές τις επισκέψεις κατηγορεί εμένα και τους Τ/κ».

Keywords
Τυχαία Θέματα