Έρευνα ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας για την πτώση του γερανού

15:12 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ερευνα με στόχο τη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε χθες βράδυ, στη Λεωφόρο Αθηνών, ο γερανός που καταπλάκωσε πέντε συνολικά αυτοκίνητα και επέφερε το θάνατο στην Christine – Marie Coleman, 65 χρόνων από τη Βρετανία, η οποία διαμένει μόνιμα στη Κύπρο, ζήτησε ο Δήμος Λάρνακας σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Από

την πτώση του γερανού που αποδίδεται σε πολύ δυνατό άνεμο τραυματίστηκε σοβαρά ο σύζυγος της Christine, Victor Coleman 67 χρόνων, επίσης από τη Βρετανία, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άλλα άτομα, ένας Ελληνοκύπριος και ένας αλλοδαπός.

Η απόφαση για διεξαγωγή της έρευνας λήφθηκε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι υπό την προεδρία του Δημάρχου Ανδρέα Λουρουτζιάτη και στην παρουσία του Νομικού Συμβούλου του Δήμου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Λουρουτζιάτης εξέφρασε «τη βαθειά θλίψη του Δημοτικού Συμβουλίου και ολόκληρης της πόλης για το χθεσινοβραδινό συμβάν που κόστισε τη ζωή στη συμπολίτισσα μας Christine Coleman και να μεταφέρω τις ευχές μας στους τραυματίες. Από την πρώτη στιγμή οι υπηρεσίες του Δήμου, με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Αμυνα και την Αστυνομία φρόντισαν για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και την αποκατάσταση της περιοχής».

Σήμερα «έχουμε αποφασίσει και ζητήσαμε έρευνα από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας για να διαλευκανθούν οι συνθήκες και τα δεδομένα κάτω από τα οποία έγινε το τραγικό δυστύχημα ενώ έχουμε ζητήσει και από άλλα αρμόδια Τμήματα, την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία εάν εμπλέκεται, να διεξάγουν τις δικές τους έρευνες. Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δώσει οδηγίες για διεξαγωγή έρευνας από το Λειτουργό Ασφάλειας και Υγείας του Δήμου και έχει καθορίσει λειτουργό του Δήμου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία με όλους όσους έχουν επηρεαστεί είτε με τραυματισμό είτε με υλικές ζημιές».

Ο κ. Λουρουτζιάτης τόνισε την «αποφασιστικότητά μας να λειτουργήσουμε με διαφάνεια και να διαβεβαιώσουμε τους συνδημότες μας ότι ο Δήμος Λάρνακας θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ακριβώς για να υπάρξει μια γρήγορη διαλεύκανση αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον γίνονταν έλεγχοι στο συγκεκριμένο γερανό και εάν έγινε έρευνα λίγες εβδομάδες προηγουμένως, ανέφερε ότι «όλα αυτά είναι το αντικείμενο έρευνας που γίνεται. Νομίζω να μην προκαταλάβουμε οτιδήποτε, υπήρξαν οι απαιτούμενοι έλεγχοι» είπε και ζήτησε αναμονή μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ερωτηθείς κατά πόσον έχει ενημερωθεί η κατασκευάστρια εταιρεία του γερανού, ο Δήμαρχος απάντησε πως «έχουμε δώσει οδηγίες και στον εργολάβο να συνεργαστεί πλήρως με τα αρμόδια τμήματα και με την κατασκευάστρια εταιρεία. Ο,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει γρήγορα, αποφασιστικά και με διαφάνεια».

Σε ερώτηση κατά πόσον ο εργολάβος ενοικίαζε από ιδιώτη το γερανό ή ήταν ι

Keywords
Τυχαία Θέματα