Η Cyta καταγγέλλει κτυπήματα κάτω από τη μέση

14:35 3/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Cyta καταγγέλλει άδικες επιθέσεις και κτυπήματα κάτω από τη μέση,
με αφορμή τις συζητήσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις, καταγράφεται καθημερινά μια άδικη και έντονη κριτική σε βάρος των ημικρατικών οργανισμών, με τα πυρά κάποιον πολιτικών και άλλων προσώπων να επικεντρώνονται στη Cyta.

Στις δημόσιες καθημερινές συζητήσεις δεν γίνεται, τυχαία ή σκόπιμα, καμία αναφορά στην, για δεκαετίες, προσφορά

της Cyta και στο ρόλο της στην ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντ’ αυτού, προβάλλονται ανακρίβειες και γίνονται αυθαίρετες εκτιμήσεις για την αξία του Οργανισμού, με το σκεπτικό η πώλησή του, να αποσβέσει το χρέος μας στους δανειστές μας και να μας απεγκλωβίσει από τις πρόνοιες του μνημονίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Την ίδια ώρα, η αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα που επέδειξε η Διεύθυνση, για να μην εμπλακεί στις πολιτικές αντιπαραθέσεις, έχει εκληφθεί, από κάποιους, ως αδυναμία, την οποία εκμεταλλεύονται στην προώθηση αυθαίρετων προσεγγίσεων και απόψεων.

Αυτή η εικόνα ανησυχεί τη Διεύθυνση, η οποία νοιώθει βαθιά υποχρέωση να παρέμβει, για να αποκαταστήσει την αλήθεια, αλλά και για να υπερασπιστεί, τόσο τους εργαζόμενους, που έχουν κάθε δικαίωμα να είναι περήφανοι, γιατί υπηρετούν σε αυτό τον Οργανισμό, όσο και τα ευρύτερα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τους τελευταίους μήνες άτομα που προβάλλονται ως ειδικοί στα θέματα των ιδιωτικοποιήσεων και των τηλεπικοινωνιών κατακλύζουν καθημερινά τα ΜΜΕ και καταθέτουν δημόσια τις απόψεις τους για τη Cyta και το καθεστώς της. Όλοι αυτοί, καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα, αν με τις τοποθετήσεις τους συμβάλλουν στη σωστή, υπό τις περιστάσεις, εξέλιξη των διαδικασιών ή αν, άθελα ή ηθελημένα, σπρώχνουν στο «ξεπούλημα» του Οργανισμού. Να απαντήσουν, επίσης, γιατί, στις προσπάθειες να βρουν επιχειρήματα υπέρ της ιδιωτικοποίησης, σπιλώνουν, χωρίς αιδώ και φειδώ, το όνομα και την προσφορά ενός ιστορικού Οργανισμού. Αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται ψυχραιμία και σοβαρότητα.

Για να προχωρήσει ο όποιος οδικός χάρτης, θα πρέπει να υπάρχει πλήρης γνώση του τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ιδιομορφιών της Cyta. Αυτό που, δυστυχώς, παρατηρείται σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται στα ΜΜΕ, είναι η απουσία επιστημονικής κατάρτισης και τεχνογνωσίας για όλα τα θέματα που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών. Όπως, για παράδειγμα, οι απόψεις που ακούονται για κατακερματισμό των υπηρεσιών του Οργανισμού, ή για το ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα