Έρευνα Εισαγγελίας Άγκυρας για μεταφορά χρημάτων από Ερντογάν

16:51 25/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Έρευνα διεξάγει η Εισαγγελία Άγκυρας για να διαπιστωθεί αν είναι γνήσιες ή προϊόν μοντάζ οι κασέτες που κυκλοφόρησαν αργά χθες το βράδυ και φέρουν τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν να δίνει οδηγίες στο γιο του Μπιλάλ να μεταφέρει στις 17 Δεκεμβρίου υπέρογκα ποσά από το σπίτι.

Η αντιπολίτευση, αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, καλεί τον Τούρκο Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, από χθες το βράδυ το κυβερνών κόμμα AKP έστειλε το υλικό σε εξελιγμένο στούντιο στις ΗΠΑ

το οποίο διαπίστωσε ότι έγινε τέτοιο μοντάζ στη συνομιλία που εξέπληξε ακόμη και τους Αμερικανούς ειδικούς. Ωστόσο, άλλοι Τούρκοι ειδικοί δηλώνουν με βεβαιότητα ότι το υλικό είναι πραγματικό.

Το Πρωθυπουργικό Γραφείο αντέδρασε άμεσα χθες το βράδυ, λέγοντας ότι πρόκειται για μοντάζ. Σήμερα ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανήλθε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, χαρακτηρίζοντας αισχρή επίθεση εναντίον του την κυκλοφορία των κασετών. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι πρόκειται για μοντάζ το οποίο κατασκευάστηκε με στόχο να σερβιριστεί στο λαό. “Μέσα σε μια βδομάδα με δέκα μέρες θα τους κάνουμε κι εμείς να παρακολουθήσουν τα δικά τους αρνητικά χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι “παρακολουθούν ακόμη και τα κρυπτογραφημένα τηλέφωνα”.

Οι αντιδράσεις εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού από τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι μεγάλες. Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχασε τη νομιμότητά της και δεν μπορεί να αναμένει κανείς τίποτα από ένα Πρωθυπουργό που ψεύδεται συνεχώς. “Αυτό που με στεναχωρεί είναι οι συμπολίτες μου που ακόμη τον πιστεύουν. Πλέον δεν μπορούμε να λέμε πρωθυπουργό τον Ταγίπ Ερντογάν. Πρωθυπουργός ψεύτης δεν γίνεται. Ή φύγε από τη χώρα ή παραιτήσου”, είπε.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε επίσης ότι έγινε έλεγχος των κασετών από τέσσερις πηγές και διαπίστωσαν πως “είναι τόσο πραγματικές όσο πραγματικό είναι και το όρος Αραράτ”.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί δηλώνει πως αν αυτά είναι αλήθεια ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν πρέπει να μείνει στην πρωθυπουργία ο Ταγίπ Ερντογάν. “Πρέπει να κινητοποιηθεί η δικαιοσύνη”, είπε ο Μπαχτσελί, προσθέτοντας πως ούτε και Πρόεδρος της χώρας μπορεί να γίνει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα