Επτά συλλήψεις μέχρι στιγμής για την υπόθεση απάτης σε πρατήρια

14:52 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά εφτά άτομα, σε σχέση με την υπόθεση απάτης σε πρατήρια βενζίνης, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Αγγελίδης είπε σε σχέση με την υπόθεση έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα ηλικίας 52 και 54 χρονών σχετικά με τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και απάτης. Όπως πρόσθεσε έχουν ανακριθεί και έχουν παραστεί στο δικαστήριο, ενώ αναμένεται η έκδοση διαταγμάτων κράτησης των δύο υπόπτων.

Ερωτηθείς πόσες συλλήψεις

έχουν γίνει μέχρι στιγμής, ο κ. Αγγελίδης είπε: «Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εφτά πρόσωπα και υπάρχουν όπως είναι γνωστό υποθέσεις στις επαρχίες Λάρνακας, Πάφου και Λευκωσίας. Υπάρχει πλήρης συνεργασία με τους λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας όσον αφορά στοιχεία και πληροφορίες για διερεύνηση της όλης υπόθεσης».

Πρόσθεσε πως καταζητείται ακόμα ένας αλλοδαπός, σημειώνοντας πως έγιναν κάποιες εξετάσεις, αλλά δεν έχει εντοπιστεί και οι έρευνες για εντοπισμό του συνεχίζονται.

Επιπλέον, ανέφερε πως «υπάρχει συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου και εκεί που θα χρειαστεί θα επεκταθούν και οι έρευνες στο εξωτερικό όσον αφορά τα μηχανήματα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη των υπό αναφορά αδικημάτων».

«Αναμένεται η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και ανάλογα με τις καταγγελίες που θα υπάρξουν και τα στοιχεία ή και άλλες πληροφορίες θα προχωρήσουν οι εξετάσεις προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις», είπε.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης είπε πως «μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης αρκετοί πολίτες έχουν επικοινωνήσει με την Αστυνομία, αφού είδαν το συγκεκριμένο θέμα και έδωσαν κάποιες πληροφορίες και στοιχεί τα οποία αξιολογούνται».

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούσαν στημένα παιχνίδια στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο κ. Αγγελίδης είπε πως οι έρευνες έχουν προχωρήσει και έχει ανακριθεί ένας μεγάλος αριθμός προσώπων.

«Εχουν προωθηθεί αρκετά τεκμήρια για επιστημονικές και άλλες εξετάσεις και αναμένεται επίσης να γίνουν έρευνες εκεί που θα χρειαστεί και στο εξωτερικό», είπε.

Στο μεταξύ, ανέφερε πως υπάρχει ακόμα ένας αριθμός αγώνων, για τα οποία διεξάγονται ακόμη έρευνες.

Διευκρίνισε ότι η Αστυνομία διερευνά με βάση τις καταγγελίες που υπάρχουν, προσθέτοντας ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα ήταν φρόνιμο να λεχθούν περισσότερα στοιχεία.

«Εμείς», κατέληξε, «αξιολογούμε τα στοιχεία τα οποία έχουμε στην κατοχή μας, έτσι ώστε να διερευνήσουμε και βρούμε αν θέλετε τη μαρτυρία εκεί που θα υπάρξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα