Επιζήμια συμπεριφορά αποδίδει στο Ν. Παπαδόπουλο ο Στεφάνου

19:27 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η σημερινή γραπτή δήλωση του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου περί δήθεν «Βατερλώ» της πολιτικής Χριστόφιας στο Κυπριακό και για το θέμα του προγράμματος ταυτοποίησης λειψάνων των αγνοουμένων, απλώς επαναβεβαιώνει ότι μοναδική έγνοια του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ είναι να φορτώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπαρκτά ή και ανύπαρκτα προβλήματα, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Σε απάντηση του στις σημερινές δηλώσεις του Αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ

Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι ”αυτή του η καθημερινή ενασχόληση έχει καταστήσει τον πολιτικό του λόγο αναξιόπιστο”.

Η συμπεριφορά του δε, προσθέτει, να επιτίθεται σε διάφορους, και ειδικά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, στα πλαίσια του οποίου και στη βάση των ψηφισμάτων του επιδιώκουμε την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, καθίσταται επιζήμια και επικίνδυνη για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μοναδική έγνοια του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας και τις έγνοιες των συγγενών των αγνοούμενων, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ήταν και είναι να παραμείνει το πρόγραμμα ταυτοποίησης στην Κύπρο.

”Γι’ αυτό κατέβαλε και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προς τα εμπλεκόμενα μέρη, να ξεπεραστούν εμμονές και επιμονές για να επιλυθεί ένα θέμα για το οποίο δεν αποφασίζει η Κυβέρνηση. Ελπίζουμε τελικά, αυτές οι προσπάθειες να τελεσφορήσουν και η συμφωνία να υπογραφεί”, προσθέτει.

Για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, οι τοποθετήσεις του κ. Παπαδόπουλου δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνει, δεν αποενοχοποιείται η Τουρκία.

Η Τουρκία, συνεχίζει, καλείται να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να τερματίσει τον εποικισμό.

Επιπρόσθετα, το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, εκφράζει την απογοήτευσή του για δηλώσεις της Τουρκίας ότι θα παγώσει τις σχέσεις με την Προεδρία της ΕΕ, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το θέμα προβλέπεται από τη Συνθήκη της Ε.Ε.

”Στο Ψήφισμα καλείται, επίσης, η Τουρκία να εφαρμόσει χωρίς διακρίσεις, ακέραια και χωρίς καθυστερήσεις το πρόσθετο πρωτόκολλο της συμφωνίας της Άγκυρας, πράγμα που δεν έχει κάνει στην περίπτωση της Κύπρου”, προσθέτει.

Παράλληλα, το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, υπενθυμίζει την πλήρη νομιμότητα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας και υπογραμμίζει ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο η Τουρκία δεν έχει υπογράψει, αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου και ως εκ τούτου την καλεί να υπογράψει και να κυρώσει τη σύμβαση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

”Στο ψήφισμα δεν γίνεται αναφορά για το «απευθείας εμπόριο». Αυτή την αναφορά την «ανακάλυψε» ο κ. Παπαδόπουλος. Απλά αναφέρουμε ότι σχετική πρόταση που προνοούσε για άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων και για απευθείας εμπόριο στη βάση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2004, κατατέθηκε από την Ομάδα των Πρασίνων και καταψηφίστηκε από την πλειοψηφί

Keywords
Τυχαία Θέματα