Επίτευξη στόχων παρά οικονομική βοήθεια, λέει ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ

12:43 14/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είναι πολύ πιο σημαντικό να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους και να συμμορφωθούμε με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μας από το να ζητήσουμε οικονομική βοήθεια, δήλωσε ο  Υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Luis de Guindos.

Προσερχόμενος στο Άτυπο Συμβούλιο Οικονομικών Δημοσιονομικών Υποθέσεων στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», ο κ. Luis de Guindos είπε ότι αυτή την ώρα αυτό που προέχει για την Ισπανία είναι να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και να συνεχίσει με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν αποφασιστεί.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την πιθανότητα η Ισπανία

να ζητήσει οικονομική στήριξη, μετά την ανακοίνωση του νέου προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ, είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση θα συζητήσουν σε γενικές γραμμές τις προϋποθέσεις παρέμβασης της ΕΚΤ στις αγορές.

«Είναι πολύ πιο σημαντικό να ικανοποιήσουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους  και να συμμορφωθούμε με το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μας από το να ζητήσουμε οικονομική  βοήθεια», είπε ερωτηθείς αναφορικά με τους όρους μιας πιθανής οικονομικής στήριξης.

Είπε, επίσης, ότι τις επόμενες μέρες θα προβεί σε μια σημαντική ανακοίνωση, χωρίς να πει συγκεκριμένα περί τίνος πρόκειται.

Ο de Guindos δήλωσε, τέλος, ότι θα ενημερώσει τους συναδέλφους του στη σύνοδο του Eurogroup για την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα