Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου 23/5/2013

10:29 23/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διεξαγωγή «πρόωρων εκλογών», η διαγραφή των «βουλευτών» του ΚΕΕ που συνυπέγραψαν την πρόταση μομφής και τα νέα θύματα της ασφάλτου κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των πέντε τ/κ εφημερίδων.

Με τίτλο «Πάντα μια διαπλοκή», η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική) γράφει ότι από τη στιγμή που η «κυβέρνηση» του Ιρσέν Κιουτσιούκ εξασφάλισε με την στήριξη του ΡΤΚ την παραμονή της στην «εξουσία» μέχρι την διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών στις 28 Ιουλίου, θα χρησιμοποιήσει όλα τα

μέσα του «κράτους» για να κερδίσει την εξουσία. Για το ίδιο θέμα αναφέρει ότι ο πρόεδρος του κινήματος «Συγκροτούμαστε» και πρώην σύμβουλος του Ντερβίς Έρογλου, Κουντρέτ Οζερσάι, δήλωσε ότι από την στιγμή που υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στο ΡΤΚ και το ΚΕΕ, στην «χώρα» θα αυξηθεί η κλεψιά και η διαφθορά. Επίσης, ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιτζιάν είπε ότι θα ζητήσουμε εξηγήσεις από το ΡΤΚ για τις «υπηκοότητες» που θα δώσει η «κυβέρνηση» του ΚΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Έρογλου σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου, δήλωσε σε σχέση με τους ισχυρισμούς περί ανάμειξής του στο θέμα πρόωρων «εκλογών» ότι είναι όλα ψέματα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Η φωνή του λαού), δεν παραδόθηκε σήμερα στο ΚΥΠΕ.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μονομαχία στην κορυφή του κράτους», γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Έρογλου σε δηλώσεις του στην διάσκεψη Τύπου που διοργάνωσε χθες το πρωί, μίλησε με σκληρό και επικριτικό τρόπο κατά του «προέδρου» Ιρσέν Κιουτσιούκ. Το ίδιο έκανε και ο Κιουτσιούκ αργότερα στην συνάντηση του «υπουργικού συμβουλίου». Αλλού γράφει ότι η 55χρονη Ιρίνα Τουλίντσεβα από την Ρωσία, η οποία διέμενε στα κατεχόμενα, σε βόλτα που έκανε με το ποδήλατο της, κτυπήθηκε από ταξί που οδηγούσε 26χρονος. Αλλού γράφει ότι εγκρίθηκε η αποβολή των 8 «βουλευτών» της εσωτερικής αντιπολίτευσης από το ΚΕΕ.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ράγισε το γυαλί», αναφέρει ότι η στη χθεσινή συνεδρία του ΚΕΕ, αποφασίστηκε όπως διαγραφούν από το κόμμα οι «βουλευτές» οι οποίοι ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ. Αλλού αναφέρει ότι δύο ξένες φοιτήτριες στην προσπάθεια τους να διασταυρώσουν τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας κτυπήθηκαν από όχημα που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Η κατάσταση της μίας των κοριτσιών είναι κρίσιμη. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε σημερινή συνεδρία της η «βουλή» θα αποφασίσει αν η ημερομηνία διεξαγωγής πρόωρων εκλογών θα είναι η 28η Ιουλίου, όπως αποφάσισαν το ΚΕΕ και το ΡΤΚ.

Με τίτλο «Ορίστε η σοβαρότητα της ‘υπηκοότητας’», η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) γράφει ότι σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε υπάλληλος του «γραφείου μετανάστευσης», ο ίδιος ο «υπουργός εσωτερικών» Τσαβούσογλου επεμβαίνει προσωπικά και δίνει εντολές για το ποιοι θα πάρουν «υπηκοότητα». Στο ίδιο θέμα αναφέρεται ότι από χθες το πρωί το η «μονάδα ιθαγένειας» του «γραφείου μετανάστευσης» είναι γεμάτη με εποίκους οι οποίοι θέλουν να πάρουν «υπηκοότητα». Αλλού αναφέρει ότι ο Έρογλου κατηγόρησε τον Κιουτσιούκ ότι ενώ τον «κράτησε από το χέρι» (τον στήριξε) ο Κιουτσιούκ ξεκίνησε πόλεμο εναντίων του.

Keywords
Τυχαία Θέματα