Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 25/4/2012

08:12 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της φοροδιαφυγής που συζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα. Προβάλλονται επίσης μεταξύ άλλων οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές του 2013, οι ζημιές που ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου και η απουσία του πρώην Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς

από τη δικαστική διαδικασία παραπομπής των κατηγορούμενων για το Μαρί τη Δευτέρα.

Η «Αλήθεια», υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Και βουλευτές φοροφυγάδες» γράφει ότι χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αναφέρθηκε ότι κάποιοι Βουλευτές δεν υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, προσθέτοντας όμως ότι δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία, δηλαδή ονόματα ή αριθμός των Βουλευτών αυτών. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο πρώην Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης δεν μπορεί να δικαστεί στην Κύπρο γιατί ως Ελλαδίτης αξιωματικός δεν καλύπτεται από τον στρατιωτικό ποινικό κώδικα. Αλλού, προβάλλει την αντίθεση κομμάτων και επιχειρηματικού κόσμου σε πιθανή επιβολή νέων φορολογιών.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Μπαίνει στο ψητό το Κέντρο για τις Προεδρικές» αναφέρει ότι αρχίζουν συζητήσεις γύρω από το όνομα του κοινού υποψηφίου του κεντρώου πολιτικού χώρου, γράφοντας ότι «εξόχως σημαντική» θεωρείται συνάντηση που πιθανόν θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη μεταξύ των αρχηγών των τεσσάρων κομμάτων του Κέντρου. Αλλού γράφει ότι ο Πέτρος Τσαλικίδης δεν προσήλθε στο δικαστήριο λόγω ασθένειας και ότι θα τον περιμένουν να παρουσιαστεί στις 18 Μαΐου. Σε άλλο της πρωτοσέλιδο θέμα η εφημερίδα προβάλλει το θέμα των Κυπριακών Αερογραμμών και την αναμενόμενη πρόταση από την Triple Five.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Δεν ήξεραν τι ψήφιζαν» γράφει ότι οι Ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ Τάκης Χατζηγεωργίου και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης ψήφισαν τροπολογία για καθιέρωση κατώτατου ορίου 25% για τη φορολογία εταιριών σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και ότι μετά από σχετικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας χθες προέβησαν σε ηλεκτρονική διόρθωση ψήφου. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα προβάλλει το κούρεμα της τάξης 1,68 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Κύπρου. Αλλού, αναφέρεται σε οδηγίες του Αρχηγού της Αστυνομίας μετά από κρούσματα βίας εναντίον μελών της Αστυνομίας όπως τεθεί τέρμα στην ανοχή και όπως χρησιμοποιείται η ανάλογη βία όταν πολίτες παρεκτρέπονται.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Μέτρα για φοροφυγάδες» γράφει ότι η Γενική ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη «ξέσπασε» κατά του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του θέματος της φοροδιαφυγής επιρρίπτοντας του την ευθύνη για τη μη επιδότηση κλήσεων του Δικαστηρίου για φορολογικές οφειλές. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα προβάλλει τα λεχθέντα του Προέδρου Χριστόφια σε χαιρετισμό του σε επιστημονικό συνέδριο για την πολύπλευρη πρωταγωνιστική παρουσία της Αριστεράς στο πολιτικό προσκήνιο τα τελευταία 90 χρόνια. Αλλού, γράφει ότι ο Ρώσος Πρέσβης δήλωσε πως η Κύπρος είναι στο κέντρο της διεθνούς προσοχής λόγω υδρογονανθράκων και κυπριακής Προεδρίας ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail»,

Keywords
Τυχαία Θέματα