Επιφυλάξεις Οικολόγων για διορισμό συνομιλητή

16:59 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τις επιφυλάξεις των Οικολόγων λήφθηκε η απόφαση για το διορισμό του Ανδρέα Μαυρογιάννη ως συνομιλητή στο Κυπριακό.

Ο ΓΓ του Κινήματος Γιώργος Περδίκης, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η ουσία της συζήτησης για το Κυπριακό αναβάλλεται για το Σεπτέμβριο, την ίδια ώρα που «στήνονται πράγματα και παίζεται παιχνίδι», κατά την έκφρασή του.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η σημερινή συνεδρίαση παρέμεινε στα διαδικαστικά και το Εθνικό κατέληξε ομόφωνα σε μια πολιτικού χαρακτήρα διακήρυξη.

«Εγώ απλώς να ξεκαθαρίσω ότι

η δική μας η θέση σε σχέση με τη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου ήταν διαφορετική από αυτή της πλειοψηφίας και μέσα από το πρακτικό που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, περιορίζονται οι δικαιοδοσίες του Εθνικού Συμβουλίου και αναπτύσσεται μια δυναμική εξουσίας σε αυτό που λέγεται Συμβούλιο των Αρχηγών», είπε ο κ. Περδίκης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «διορίζεται ένας συνομιλητής που θα είναι υπόλογος ουσιαστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναπαράγοντας τα προβλήματα που προέκυψαν στο μακρύ παρελθόν στις σχέσεις μεταξύ συνομιλητή και Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα ο κ. Περδίκης είπε ότι υιοθετείται και μια πρόνοια σε σχέση με το ποιοι συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο που κατά την άποψη των Οικολόγων είναι «άδικη και παράλογη», δηλαδή να πρέπει ένα κόμμα να έχει κατέλθει στις εκλογές και να εκλέξει βουλευτή για να μπορέσει να μπει στο Εθνικό, ενώ μπορεί να έχει ήδη στη Βουλή ένα ή και περισσότερους βουλευτές.

Στα θετικά στοιχεία της σημερινής συνεδρίασης, ο κ. Περδίκης συμπεριέλαβε την ίδρυση Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών και τη λειτουργία των ομάδων εργασίας, εκφράζοντας την ελπίδα «με τη συμβολή των κομμάτων να λειτουργήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Όσον αφορά την ουσία εγώ βγαίνω και πάλι ανήσυχος γιατί βλέπω να στήνονται πράγματα, να παίζεται παιχνίδι, και το Εθνικό Συμβούλιο αναβάλλει το ουσιαστικό μέρος της συζήτησης για το Σεπτέμβρη», συνέχισε ο κ. Περδίκης, λέγοντας ότι αυτοί που ετοιμάζουν σχέδια δεν μας περιμένουν και ήδη η διασύνδεση του Κυπριακού με την οικονομία και το φυσικό αέριο βρίσκεται σε εξέλιξη και κτίζεται καθημερινά.

«Κάποια μέρα θα ξυπνήσουμε, θα δούμε ότι θα έχουν κτίσει γύρω μας τείχη και δεν θα υπάρχουν διέξοδοι για να αποφύγουμε το αναπόφευκτο και θα μιλάμε για αδήριτη ανάγκη και για έλλειψη εναλλακτικών δρόμων», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα