Επιδόθηκαν στον Υπ. Άμυνας τα αποτελέσματα εξετάσεων για υποψήφιους βαθμοφόρους

11:14 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι κλειστοί φάκελοι με τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υποψηφίων βαθμοφόρων της 2013 Β’ ΕΣΣΟ επιδόθηκαν σήμερα από τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου προς τον Υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Μιλώντας κατά την παραλαβή των αποτελεσμάτων, ο κ. Φωτίου σημείωσε πως παρακολουθώντας την όλη διαδικασία

πρέπει όλοι να νιώθουμε ικανοποίηση γιατί τα πάντα έγιναν με πλήρη διαφάνεια. «Έχουμε διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας, αξιοκρατικά έχουν γίνει τα πάντα και αυτοί που έχουν πετύχει είναι αυτοί που θα είναι και οι υποψήφιοι βαθμοφόροι μας», είπε.

Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τους συντελεστές της διαδικασίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Άμυνας για τη συνεργασία, το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το ΓΕΕΦ, διότι έχουν εργαστεί πολλοί για να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία και ευχήθηκε στους νέους βαθμοφόρους ό,τι καλύτερο. «Οι νέοι βαθμοφόροι μας, κάποιοι θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία σε σχολές στην Ελλάδα, κάποιοι στην Κύπρο, όμως, πιστεύω ότι έχουν έναν καθοριστικό και σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν στη διάρκεια της θητείας τους», είπε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι διαδικασίες που διεξάγονται για την επιλογή των βαθμοφόρων έχουν γίνει αδιάβλητες και χρόνο με το χρόνο αυτό το μήνυμα περνά στον κόσμο.

«Εμείς θεωρούμε ότι το οποιοδήποτε σύστημα εφαρμόζεται μπορεί να έχει και τις αδυναμίες του, όμως, ταυτόχρονα, το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να νιώθει και ο πολίτης αυτού του κράτους και ο ίδιος ο υποψήφιος, ο οποίος παρακάθεται στις εξετάσεις, ότι αυτός ο οποίος παίρνει το χρίσμα του υποψήφιου βαθμοφόρου το παίρνει ο ίδιος με τις δικές του δυνατότητες και όχι με την οποιαδήποτε παρέμβαση. Εμείς ως Επιτροπή Άμυνας είμαστε ομόθυμοι στην πλήρη συνεργασία και με το Υπουργείο Άμυνας και με το ΓΕΕΦ, τον Αρχηγό της Εθνικής Άμυνας», είπε και εξέφρασε προς τον Υπουργό Άμυνας την ετοιμότητα της Επιτροπής να συζητήσει τα όποια θέματα προκύπτουν για την περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας.

Ο κ. Βαρνάβα, ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στους νέους βαθμοφόρους και καλή θητεία σε όλους τους νεοσύλλεκτους.

Ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάριος Μαυρονικόλας, παραδίδοντας τους φακέλους με τα αποτελέσματα, διαβεβαίωσε αρχικά ότι η όλη διαδικασία ήταν αδιάβλητη. Στη συνέχεια, ενημερώνοντας για τη διαδικασία, είπε πως στις εξετάσεις διαγωνίστηκαν φέτος 1050 υποψήφιοι.

Οι πρώτοι 153 από αυτούς επιλέγονται ως υποψήφιοι έφεδροι αξιωματικοί, οι 360 ως λοχίες και οι 240 ως δεκανείς. «Οι εξετάσεις που έγιναν περιελάμβαναν τρεις δοκιμασίες, έκθεση, μη λεκτική συλλογιστική σκέψη και λεκτικούς συλλογισμούς. «Η πρώτη εξέταση της έκθεσης έγινε από το Υπουργείο Παιδείας και διορθώθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, οι άλλες δύο εξετάσεις διορθώθηκαν από πανεπιστημιακούς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχουμε να παραδώσουμε σήμερα εννιά καταστάσεις υποψηφίων, η κάθε κατάσταση είναι διπλή. Υπάρχει μια κατάσταση με σειρά κατάταξης και υπάρχει και μια άλλη κατάσταση με αλφαβητική σειρά», είπε.

Κλείνοντας, ο Αντιπρύτανης ευχαρίστησε την πολιτεία για την εμπιστοσύνη που δείχνει συνεχώς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναθέτοντας του αυτό το τόσο σημαντικό έργο και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η όλη διαδικασία έγινε απολύτως αξιοκρατικά και αδιάβλητα.

Ο κ. Φωτίου παρέδωσε με τη σειρά του τους φακέλους στον Αρχηγό του ΓΕΕΦ, στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας, στην εκπρόσωπο του Υπουργείο Παιδείας, στους Διοικητές του ΚΕΝ Λάρνακας, Πάφου, Λεμεσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα