Συνεχίζεται η διαδικασία προς μετριασμό των ποινών για το Μαρί απόντος του Παπακώστα

10:42 24/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζεται η διαδικασία των αγορεύσεων προς μετριασμό των ποινών όσων εκρίθησαν ένοχοι για την έκρηξη στη Ναυτική Βάση στο Μαρί, παρά την απουσία του εκ των κατηγορουμένων Κώστα Παπακώστα, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, Πωλίνα Ευθυβούλου, με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας, ανέφερε ότι τα έξοδα της διαδικασίας

για τη δίκη στο Μαρί ανέρχονται στα 2.400 ευρώ πλην των εξόδων τα οποία καταβλήθηκαν από το Ανώτατο Δικαστήριο για την έλευση μαρτύρων από το εξωτερικό.

Η κ. Ευθυβούλου παρέδωσε, επίσης, στο Δικαστήριο κατάλογο προς επιστροφή τεκμηρίων τα οποία είχαν παραληφθεί από διάφορα γραφεία, όπως του Υπουργείου Άμυνας, Γενικής Εισαγγελίας, Προεδρικού Μεγάρου, Εθνοφρουράς, Κτηματολογίου, Γενικής Ελέγκτριας και άλλων, καθώς και τεκμηρίων τα οποία θα επιστραφούν σε δικαιούχους και άλλων που θα καταστραφούν.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Τεύκρος Οικονόμου, ανέφερε ότι τα τεκμήρια θα τύχουν διαχείρισης σύμφωνα με τις πρόνοιες του νόμου, ενώ, λαμβάνοντας το λόγο, ο Ευστάθιος Ευσταθίου, συνήγορος υπεράσπισης των Κώστα Παπακώστα, Ανδρέα Νικολάου και Χαράλαμπου Χαραλάμπους, δήλωσε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος Κώστας Παπακώστας δεν παρίσταται στην αίθουσα του Δικαστηρίου λόγω της κατάστασης της υγείας του και ότι έχει στα χέρια του έκθεση ιατροσυμβουλίου και άλλες ιατρικές εκθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες, τυχόν μετακίνησή του θα απέβαινε εις βάρος της υγείας του.

Ανέφερε, επίσης, ότι ο πελάτης του δεν έχει αντίρρηση για την έναρξη και συνέχιση της διαδικασίας αγορεύσεων προς μετριασμό της ποινής που του επιβλήθηκε και ότι δεν πρόκειται να τεθεί από τον ίδιο κανένα θέμα λόγω της απουσίας του.

Η κ. Ευθυβούλου, εκ μέρους της κατηγορούσας Αρχής, δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση των εκθέσεων από τις Κεντρικές Φυλακές που αφορούν τον κ. Παπακώστα και οι οποίες παραλήφθηκαν στο τηλεομοιότυπο χθες και ετέθησαν υπόψη του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη.

Όπως ανέφερε η κ. Ευθυβούλου, η κατηγορούσα Αρχή δεν φέρει ένσταση στη συνέχιση της διαδικασίας, η οποία ωστόσο διακόπηκε προκειμένου να αποφασίσει σχετικώς το Δικαστήριο.

Μισή περίπου ώρα αργότερα, επανήλθαν οι Δικαστές ανακοινώνοντας την απόφασή τους για συνέχιση της διαδικασίας των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό των ποινών, παρά την απουσία του κ. Παπακώστα.

Από το πρωί σήμερα και προτού αρχίσει η συνεδρία του Κακουργιοδικείου, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας, με άνδρες της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας.

Οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στην αίθουσα του Δικαστηρίου με τη συνοδεία αστυνομικών της ΜΜΑΔ και έγινε ενδελεχής έλεγχος τόσο στους δημοσιογράφους όσο και στους συγγενείς των κατηγορουμένων και των θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί που επρόκειτο να παρακολουθήσουν τη σημερινή διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα