Επιδιορθώνεται η ιστορική αποβάθρα του παλιού λιμανιού της Λεμεσού

16:46 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επιταγή ύψους 300 χιλιάδων ευρώ παρέδωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Χρύσης Πρέντζας, στο Δήμαρχο Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου, για την επιδιόρθωση της ιστορικής αποβάθρας του παλιού λιμανιού, ένα έργο που άρχισε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2014.

Η αποβάθρα, που λειτούργησε για πρώτη φορά περί το 1880, αποτελεί μέρος της ιστορίας της λιμενικής βιομηχανίας του τόπου και η Αρχή Λιμένων οφείλει να τη διαφυλάξει και την παραδώσει στις επόμενες γενιές, ανέφερε ο κ. Πρέντζας,

παραδίδοντας την επιταγή στον Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την Αρχή για το συνεχές και αδιάλειπτο κοινωνικό της έργο προς την τοπική κοινωνία.

Ο κ. Χρίστου ανέφερε ακόμη πως η ιστορική αποβάθρα του παλιού λιμανιού θεωρείται το παλαιότερο έργο πολιτικής μηχανικής στη Λεμεσό και σήμερα αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ανάπλασης της παραλιακής περιοχής, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως από το κοινό.

Η συμφωνία για παραχώρηση της αποβάθρας από την Αρχή Λιμένων στο Δήμο Λεμεσού έγινε πριν από ένα χρόνο, με την Αρχή να αναλαμβάνει το κόστος και το Δήμο τις εργασίες αποκατάστασης της.

Keywords
Τυχαία Θέματα