Υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμη να καλυφθεί, εκτιμά το ΑΚΕΛ

16:34 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη απόσταση να καλυφθεί για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή Άτυπη Σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ενημέρωσε για το πού βρίσκονται οι τελευταίες προσπάθειες.

«Δεν υπάρχει κατάληξη, πρέπει να το επισημάνω αυτό το γεγονός, αναμένεται απάντηση από την τουρκική πλευρά στην πρόταση που επέδωσε η δική μας η πλευρά, και δεν θα τοποθετηθούμε δημόσια γύρω από αυτά τα ζητήματα».

Ανέφερε ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, έχουν ακουστεί απόψεις, εισηγήσεις, προβληματισμοί, ανησυχίες γύρω από πρόνοιες που υπάρχουν και είμαστε σε αναμονή της τουρκικής απάντησης και της μελέτης από κάθε κόμμα των δεδομένων όπως έχουν διαμορφωθεί και της διατύπωσης της δικής τους θέσης.

Σε ερώτηση αν από αυτή την απάντηση που αναμένει η πλευρά μας πηγάζει και η αισιοδοξία του ΥΠΕΞ ότι πιθανό να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις την ερχόμενη βδομάδα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι θα πρέπει να ρωτηθεί ο κ. Κασουλίδης από πού αντλεί αισιοδοξία.

«Ο κ. Κασουλίδης έχει φέρει γραπτό κείμενο στο οποίο υπάρχει αναφορά ότι εξέφρασε την ευχή να υπάρξει κατάληξη και να γίνει συνάντηση. Δεν έχει αναφορά ότι θα γίνει η συνάντηση», ανέφερε.

“Η δική μου εκτίμηση που αν την πω θα διαφανεί και πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση να καλυφθεί», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα