Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από το ΑΚΕΛ Λεμεσού

16:34 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο την παροχή βοήθειας και την έμπρακτη στήριξη ατόμων με οικονομικά και άλλα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού, οι Επαρχιακές Οργανώσεις του Λαϊκού Κινήματος, σύλλογοι και άλλοι φορείς, προχώρησαν στη σύσταση του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο θα προσφέρει τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων.

Σε διάσκεψη Τύπου στην ΠΕΟ Λεμεσού, η Πρόεδρος του Δικτύου Νίτσα Κυπριανού, ανέφερε ότι κάτω από το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

θα λειτουργούν προγράμματα ενημέρωσης, καθοδήγησης και ψυχοκοινωνικής στήριξης, εκπαιδευτικής αρωγής (με προσφορά δωρεάν απογευματινών μαθημάτων σε άπορους μαθητές όλων των βαθμίδων), καθοδήγησης για οικονομικά και χρηματοπιστωτικά ζητήματα, παροχής νομικών συμβουλών, καθοδήγησης ανέργων για προγράμματα ένταξης στην εργασία και προγράμματα στήριξης τους, καθώς επίσης και ιατρικές υπηρεσίες από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Βασικό κριτήριο επιλογής ατόμων ή οικογενειών για παροχή οποιασδήποτε μορφής βοήθειας θα είναι το μηνιαίο εισόδημα και συγκεκριμένα όταν αυτό δεν ξεπερνά τα 600 ευρώ για ένα άτομο. Για κάθε επιπλέον άτομο στην οικογένεια θα προστίθενται 200 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνονται υπόψη σοβαρές υποχρεώσεις της οικογένειας, όπως δόσεις δανείων, ενοίκια κ.α.

Όσοι χρειάζονται βοήθεια και πληρούν τα κριτήρια μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 25-370404 και 25-443000, ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδικό έντυπο που θα τους παρέχετε στα γραφεία του ΑΚΕΛ ή της ΠΕΟ Λεμεσού.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δικτύου θα πραγματοποιηθούν δυο ειδικές εκστρατείας, με την πρώτη να αφορά τη συλλογή τροφίμων και την άλλη τη συλλογή ειδών ένδυσης και υπόδησης, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Ανάκυκλος”. Όπως είπε η κ.Κυπριανού, για διευκόλυνση του κοινού, θα τοποθετηθούν ειδικοί κάλαθοι συλλογής έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ, της ΠΕΟ και των ενοριακών συλλόγων ” Όλυμπος” Αγίου Νικολάου, “Προόδος” Αγίου Ιωάννη και “Αναγέννηση” στα Τσιφλικούθκια.

“Το Δίκτυο, μέσω των ενοριακών του συλλόγων θα προσπαθήσει να παρέχει ευκαιρίες υγιούς απασχόλησης και ψυχαγωγίας, ιδιαίτερα σε νέους ανθρώπους και παιδιά, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε αθλητικούς και πολιτιστικούς ομίλους”, συμπλήρωσε η Νίτσα Κυπριανού.

Χαιρετίζοντας εξάλλου την έναρξη δράσης του Λαϊκού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Γιώργος Γεωργίου, ανέφερε πως ο λαός μας βιώνει δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες “γι αυτό θα πρέπει ο ένας να συμπληρώσει τον άλλο, να δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας ώστε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ευρύτερου διχτύου αλληλεγγύης, κοινωνικής συνοχής, έμπρακτης συνεισφοράς στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας”.

” Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες, που δυστυχώς θα εντείνονται, χρειάζεται να αφιερώσουμε ιδέες, δυνάμεις, προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε ως λαός και να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά κάνει το καθήκον της και “δείχνει για ακόμη μια φορά το δρόμο του εθελοντισμού”.

Ευχαρίστησε, τέλος, όλες τις οργανώσεις, τους συλλόγους και τους ιατρούς που συμμετέχουν ενεργά στο Δίκτυο και τόνισε πως “στόχος και προσπάθεια είναι κανένας συνάνθρωπος μας να μην βρεθεί μόνος στους δρόμους, καμία οικογένεια να μην πεινάσει, κανένα παιδί να μην δυστυχήσει”.

Keywords
Τυχαία Θέματα