Επεισόδια και συλλήψεις διαδηλωτών- εργαζομένων στο «δήμο» Λευκωσίας στα κατεχόμενα

17:20 27/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα το «υπουργικό συμβούλιο» στα κατεχόμενα προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στον κατεχόμενο δήμο Λευκωσίας, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση σοκ – όπως την ονόμασαν – οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι του «δήμου».

Συνολικά 21 άτομα συνελήφθηκαν κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών υπαλλήλων και της ψευδοαστυνομίας έξω από το «επαρχιακό δικαστήριο»

τα επαρχιακά και τα κεντρικά γραφεία του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) και τη «βουλή» ενώ αργότερα οι διαμαρτυρόμενοι επέστρεψαν μπροστά από το κτίριο του «δημαρχείου». Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση καταβολή των τριών οφειλόμενων μισθών, των κοινωνικών τους ασφαλίσεων και του ταμείου προνοίας.

Ο Τ/κ ηγέτης έκανε έκκληση για ψυχραιμία και διάλογο εκφράζοντας την απαρέσκειά του για τις σημερινές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες υπήρξαν επίσης τραυματισμοί, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε δρόμους που τέθηκε φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων ή άφησαν υπάλληλοι επίτηδες τα αυτοκίνητά τους. Η «αστυνομία» έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη «βουλή», στο «πρωθυπουργικό γραφείο», το «υπουργείο» εσωτερικών και τα γραφεία του ΚΕΕ, όπου σημειώθηκαν τραυματισμοί και ζημιές όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν σε αυτά. Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ παρακολουθούσε τη δίκη στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ, που βρίσκεται στην πλατεία Σεραγιού, όπου και τα επαρχιακά γραφεία του κόμματος. Η ψευδοαστυνομία απαγόρευσε στους διαδηλωτές την είσοδο στο προαύλιο του «δικαστηρίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα