Επανεκλέγεται ο Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ

07:42 7/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα παραμείνει και μετά την 20ή Ιανουαρίου ο ένοικος του Λευκού Οίκου, καθώς με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και παρότι αρκετές αμφισβητούμενες πολιτείες δεν έχουν ξεκαθαρίσει, εξασφαλίζει τους απαιτούμενους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται.

Στις εκλογές για την ομοσπονδιακή Βουλή, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν την πλειοψηφία,

με κάποιες απόλυτες και οι Δημοκρατικοί τη Γερουσία.

Θρίλερ αναμένεται να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στη Φλόριδα, όπου με καταμετρημένο το 90% των ψήφων ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με λιγότερες από 40.000 ψήφους. Η διαφορά μπορεί στο τέλος να περιοριστεί σε λίγες εκατοντάδες ψήφους υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, καθώς δεν έχει καταμετρηθεί καμία ψήφος από την κομητεία Σάντα Ρόζα, στην οποία ο Μακέιν επικράτησε με διαφορά 35.000 ψήφων.

Σκληρή αναμένεται να είναι και η αναμέτρηση στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου η διαφορά έχει περιοριστεί στο 1,5% υπέρ του Μιτ Ρόμνεϊ, ωστόσο οι πιθανότητες να πάει στους δημοκρατικούς είναι μεγάλες.

Τη νίκη του Ομπάμα προέβλεψαν πριν λίγο όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ. Ακολούθησαν πανηγυρισμοί από τους χιλιάδες οπαδούς του Ομπάμα που συγκεντρώθηκαν εντός και εκτός του ξενοδοχείου όπου σε λίγο ο πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα