Εντός 15 ημερών εισηγήσεις στην Επ. Θεσμών για αντιμετώπιση της κλοπής εταιρειών

17:24 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντός 15 ημερών αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών εισηγήσεις σε ό,τι αφορά την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου κλοπής εταιρειών.

Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης εξέτασης της λειτουργίας των θεσμών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της συνέχισης της συζήτησης σε ό,τι αφορά το θεσμό του Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης χαρακτήρισε «πολύ

περίεργο, παράξενο, αλλά και επικίνδυνο για όλο το οικονομικό σύστημα και τις υπηρεσίες της Κύπρου» το θέμα που προκύπτει με την κλοπή εταιρειών.

«Μεταφέρονται εταιρείες είτε με πλαστογραφία είτε με ψευδείς παραστάσεις είτε με άλλους τρόπους», είπε, αναφέροντας ότι «η παρέμβαση της Επιτροπής Θεσμών ήταν καταλυτική για να εξουδετερωθούν προσπάθειες αλλά το πιο σημαντικό είναι ν’ αλλάξει η όλη διαδικασία σύντομα έτσι ώστε να μην μπορούν να γίνονται τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι στο σχετικό κατάλογο που κατατέθηκε στην Επιτροπή, υπάρχουν οκτώ εταιρείες.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες διερευνώνται από τις διωκτικές αρχές, ο κ. Συλλούρης απάντησε καταφατικά χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τον αριθμό των περιπτώσεων αυτών. Ανέφερε ωστόσο πως σε κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις έχει γίνει πλαστογράφηση, τουλάχιστο σε δύο περιπτώσεις.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Αντρέας Κυπριανού ανέφερε ότι η Επιτροπή έδωσε περιθώριο 15 ημερών τόσο στον Έφορο Εταιρειών όσο και στο Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα για παρουσίαση νέας νομοθετικής ρύθμισης, η οποία θα αποκλείει ξεκάθαρα την πιθανότητα να κλαπεί η οποιαδήποτε εταιρεία.

«Αυτό θα αναβαθμίσει και την αξιοπιστία μας ως χώρα – κέντρο υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα