Ελλάδα: Απεργία ναυτεργατών την Πρωτομαγιά

19:02 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν τα σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, της ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, που είναι οι μηχανικοί και τα κατώτερα πληρώματα, και οι ναύτες την Πρωτομαγιά.

Η απεργία αναμένεται να ξεκινήσει τα μεσάνυχτα

της Δευτέρας και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται να αναχωρήσει κανένα πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά.

Την Πέμπτη αναμένεται, επίσης, συνεδρίαση των μαγείρων και των οδηγών φορτηγών, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συμμετέχουν και εκείνοι στην απεργία.

Χθες Τρίτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφερόταν σε 4ωρη στάση εργασίας την Πρωτομαγιά με σχετική ανακοίνωση της, σημειώνοντας ότι αποδίδει με αυτό τον τρόπο τον «ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων που με επίπονες προσπάθειες, θυσίες και αγώνες πάλεψαν για την καθιέρωση, κατοχύρωση και διεύρυνση θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία σήμερα αποδομούνται, συνθλίβονται και ισοπεδώνονται λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής με τις ευλογίες και τις εντολές της τρόικας».

Όπως σημειώνει η ΠΝΟ «ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της χώρας, για την σφοδρή επίθεση που δέχονται κυρίαρχα δικαιώματά και για την κατακόρυφη και συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, διεκδικώντας ταυτόχρονα ουσιαστικές λύσεις σε κορυφαία προβλήματα των Ελλήνων ναυτεργατών».

Keywords
Τυχαία Θέματα