Ελεονώρα Γαβριηλίδη: Η Κυπριακή Προεδρία

09:05 28/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η επικοινωνιακή στρατηγική για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ προχωρά με γρήγορους ρυθμούς μετά την ολοκληρωμένη ανάληψη του επικοινωνιακού ρόλου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), αναφέρει η Διευθύντρια του ΓΤΠ Ελεονώρα Γαβριηλίδη.

Σε συνέντευξή της στο ΚΥΠΕ, η κ. Γαβριηλίδη λέει πως χάθηκε κάποιος χρόνος στην αρχική προετοιμασία της επικοινωνιακής στρατηγικής, συμπληρώνει όμως ότι το κενό καλύπτεται, λόγω της προεργασίας που έκανε το γραφείο της κατά τα τελευταία

χρόνια.

Εξάλλου, αναφέρει ότι η Προεδρία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει επικοινωνιακά τις όποιες τουρκικές απειλές για πάγωμα των σχέσεων της Αγκυρας με τις Βρυξέλλες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Προσθέτει ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Λευκωσία θα αντιδράσει ως η Προεδρεύουσα χώρα, συντονίζοντας την αντίδραση του συνόλου των κρατών μελών.

Θεωρεί άδικη την κριτική που δέχτηκε ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα Ανδρέας Μαυρογιάννης για την αναφορά του σε «Προεδρία που θα έχει τη βάση της στις Βρυξέλλες», καθώς, όπως λέει, έτσι γίνονται πλέον οι Προεδρίες μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας. Παράλληλα, επαναλαμβάνει τη δέσμευση του κ. Μαυρογιάννη ότι Κυπριακό και Προεδρία είναι δύο θέματα ξεχωριστά, ο χειρισμός των οποίων δεν θα αλληλοεπηρεαστεί και δεν θα παγώσει.

Η Διευθύντρια του ΓΤΠ αναφέρει επίσης ότι έχει σημασία η Κύπρος να κάνει μια επιτυχημένη Προεδρία, ώστε να ανατρέψει την εικόνα που κυριαρχεί στην ΕΕ ότι κινείται μονοθεματικά, λόγω Κυπριακού. Εξίσου σημαντικό θεωρεί το να αποκτήσει ένα καλό όνομα ως το κράτος μέλος που μπορεί να διαδραματίσει ένα σωστό συντονιστικό ρόλο μεταξύ των χωρών της ΕΕ και προσθέτει ότι η εικόνα αυτή θα είναι δύσκολο να ανατραπεί.

Η διοργάνωση της Προεδρίας, αναφέρει, θα κινηθεί σε αξιοπρεπή πλαίσια, αποφεύγοντας τις ακρότητες άλλων χωρών σε επίπεδο προϋπολογισμού, αποδεικνύοντας ότι μια μικρή χώρα μπορεί να ανταπεξέλθει οργανωτικά.

Ακόμη, λέει ότι το εξάμηνο πρόγραμμα της Προεδρίας είναι σχεδόν έτοιμο, ενώ προσθέτει ότι το πρόγραμμα των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο θα κυκλοφορήσει σύντομα. Συμπληρώνει ότι η νέα ιστοσελίδα της Προεδρίας, που ήδη σχεδιάζεται, αποτελεί το μεγάλο επικοινωνιακό στοίχημα για την ενημέρωση. Τέλος, αποκαλύπτει ότι έχει ήδη επιλεγεί το λογότυπο της Προεδρίας, το οποίο όμως θα κρατηθεί ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι να παρουσιαστεί, λίγο πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Keywords
Αναζητήσεις
eleonora γαβριηλίδη
Τυχαία Θέματα