Έκθεση-κόλαφος της UNICEF για τη μεταχείριση ανήλικων Παλαιστινίων στις φυλακές του Ισραήλ

14:39 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε συστηματική και εκτεταμένη κακομεταχείριση που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο υπόκεινται ανήλικοι Παλαιστίνιοι στις φυλακές του Ισραήλ καταδεικνύει έρευνα της UNICEF που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τη έρευνα, κάθε χρόνο έως και 700 παιδιά ηλικίας από 12 έως και 17 χρόνων, τα περισσότερα αγόρια, συλλαμβάνονται, ανακρίνονται και μεταφέρονται στη συνέχεια για κράτηση σε φυλακές στη Δυτική Οχθη.

Οπως

αναφέρει η οργάνωση σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί περιστατικά κακομεταχείρισης που μπορεί να θεωρηθούν ως απάνθρωπα, εξευτελιστικά και σκληρά και σίγουρα δεν συνάδουν με την χάρτα των ΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τα ΗΕ ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης των ανηλίκων.

“Θα μελετήσουμε την έκθεση και τα συμπεράσματά της και θα εργαστούμε ώστε να εφαρμοστούν οι εισηγήσεις”, ανέφερε.

Οπως αναφέρει η έκθεση, οι συλλήψεις των ανήλικων Παλαιστινίων συχνά σημειώνονται το βράδυ από ένοπλους και στη διάρκεια της νύκτας γίνεται η προσαγωγή στις φυλακές.

Γίνεται λόγος για περιστατικά σύλληψης όπου οι ένοπλοι Ισραηλινοί έδεναν τα μάτια και τα χέρια των παιδιών χρησιμοποιώντας φυσική και λεκτική βία.

Η έρευνα διενεργήθηκε από το 2009 και εξέτασε περισσότερες από 400 υποθέσεις αλλά και διάφορα έγγραφα κυρίως μη κυβερνητικών οργανώσεων. Σύμφωνα με τα ευρήματα , η μόνο βελτίωση που επήλθε το 2010 ήταν το γεγονός ότι οι στρατιώτες ειδοποιούσαν τους γονείς για τις συλλήψεις των παιδιών τους και μπορούσαν να έχουν την αρωγή δικηγόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα