Κυπριακό, οικονομία, Συνεταιρισμός για την Ειρήνη στο επίκεντρο της συνάντησης Κασουλίδη-Αβραμόπουλου

13:48 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κυπριακό, οικονομία, το αίτημα ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη καθώς και η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα, την ερχόμενη Δευτέρα, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και του Ελληνα ομολόγου του Δημήτρη Αβραμόπολου στην

Αθήνα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Κασουλίδη στην πρώτη και συμβολική επίσκεψή του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως θεμέλιο λίθο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, τονίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο όσον αφορά το αίτημα ένταξής της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη.

Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε το Κυπριακό ως προϋπόθεση για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και τάχθηκε υπέρ μιας λύσης η οποία θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό και θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Οσον αφορά την οικονομία, ο κ Αβραμόπουλος είπε ότι απέναντι στην κρίση Ελλάδα και Κύπρος θα αγωνιστούν μαζί και χαρακτήρισε την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ως μια Κυβέρνηση που έχει στρατηγική και σχεδιασμό και γνωρίζει τι θέλει.

Ο κ. Κασουλίδης από την πλευρά του αναφερόμενος στην οικονομική κρίση είπε πως η Κύπρος και η Ελλάδα δοκιμάζονται από τις βαριές της συνέπειες, ενώ σημείωσε ότι με τον κ. Αβραμόπουλο συμφωνήθηκε οδικός χάρτης στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών βάθους δυο ετών.

Ο κ. Κασουλίδης αναφερόμενος στο Κυπριακό εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης Αναστασιάδη να ξεκινήσει συνομιλίες με στόχο ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι διάλογο για το διάλογο λέγοντας και ο ίδιος ότι Ελλάδα και Κύπρος θα πορευθούν χέρι με χέρι.

Οσον αφορά την κρίση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου είπε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τις επιλογές των κυπριακών τραπεζών να προχωρήσουν σε αγορά ελληνικών ομολόγων και μάλιστα από τη δευτερογενή αγορά λέγοντας ότι οι ευθύνες της Ελλάδας για την κυπριακή οικονομική κρίση πρέπει να φύγουν από το λεξιλόγιο μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα