Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη γιορτή του κρασιού

14:17 9/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη γιορτή του γλεντιού και της διασκέδασης στη Λεμεσό, τη Γιορτή του Κρασιού.

Το επιβλητικό έμβλημα της γιορτής, η οποία φέτος κλείνει 51 χρονιά, ο Βρακάς, έχει πάρει ήδη τη θέση του.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο πολιτιστικός λειτουργός του Δήμου Λεμεσού Κλέωνας Αλεξάνδρου, οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Κρασιού στη Λεμεσό θα ξεκινήσουν στις 30 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου. «Ο Δήμος Λεμεσού έχει φροντίσει ούτος ώστε φέτος παρά την οικονομική κρίση να έχουμε και

πάλι πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και παράλληλα να προσφέρουμε δωρεάν χύμα κρασί στους χιλιάδες επισκεπτών”, ανέφερε.

«Θα λειτουργήσουν φέτος τέσσερις σκηνές ταυτόχρονα κάθε βράδυ στο χώρο του δημοτικού κηποθέατρου μπροστά από το βρακά και στο χώρο του κουκλοθέατρου με καραγκιόζη για τα μικρά παιδιά. Επίσης παράλληλα με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της γιορτής μέσα στο κήπο θα γίνονται και εκδηλώσεις έκτος του δημόσιου κήπου με την παρέλαση παλαιών αυτοκινήτων, αντίκες, το πρώτο Σάββατο, ξεκινώντας από τον εναέριο μέσα στο κέντρο της πόλης με κατάληξη στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου όπου εκεί θα προσφέρουμε και παγωμένο κρασάκι”, ανέφερε.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε επίσης ότι και φέτος στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της οινοβιομηχανίας ΕΤΚΟ θα διεξαχθεί η γευστολόγηση 80 συγκεκριμένων κρασιών από οινοποιία της Κύπρου, από κριτική επιτροπή.

«Στο πολιτιστικό κέντρο Πάνος Σολομωνίδης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα ‘Το κρασί σήμερα στην Κύπρο και το εξωτερικό’ όπου αξιόλογοι ομιλητές θα αναπτύξουν το θέμα”, είπε.

Τέλος ο κ. Αλεξάνδρου σημείωσε ότι και φέτος ο ΚΟΤ και η Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) θα μεταφέρει με λεωφορεία δωρεάν από την πόλη και Επαρχία Λεμεσού, καθώς και από όλη την ελεύθερη Κύπρο όσους θέλουν να επισκεφθούν την Γιορτή του Κρασιού.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα