Έκκληση να βρεθεί η λύση με τους πρατηριούχους, απευθύνει ο Λ. Χριστοφόρου

13:27 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έκκληση να βρεθεί η λελογισμένη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους πρατηριούχους και να μην πληρώσει ο καταναλωτής την ασυμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης και των πρατηριούχων, απηύθυνε ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Λευτέρης Χριστοφόρου. Παράλληλα, εξέφρασε την ετοιμότητα της Επιτροπής να συνέλθει ανά πάσα στιγμή ώστε να προστατεύσει τα συμφέροντα του καταναλωτή αλλά και να θέσει και προ των ευθυνών της

την εκτελεστική εξουσία.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοφόρου είπε πως υπάρχουν δικαιολογημένα και σοβαρά ζητήματα που θίγουν οι πρατηριούχοι και ο Σύνδεσμός τους που αφορά την εύρυθμη λειτουργία και την αναδιάρθρωση του όλου συστήματος.

«Θεωρώ ότι είναι καθήκον της Κυβέρνησης να εξετάσει ενδελεχώς και να μελετήσει σε βάθος όλα αυτά τα ζητήματα που θέτει ο Σύνδεσμος Πρατηριούχων και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια λελογισμένη και εξορθολογισμένη ουσιαστικά κατάληξη, που αφενός μεν θα ενισχύσει το σύστημα λειτουργίας των Πρατηρίων αλλά ταυτόχρονα θα σέβεται απεριόριστα και τον Κύπριο καταναλωτή», είπε.

Ο κ. Χριστοφόρου απηύθυνε έκκληση όπως την όλη αυτή αναστάτωση που δημιούργησε η ασυμφωνία Κυβερνήσεως και Συνδέσμου Πρατηριούχων να μην τη πληρώσει ο Κύπριος καταναλωτής.

«Αναμένω και ευελπιστώ», συνέχισε, «ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με το Σύνδεσμο Πρατηριούχων θα βρουν την ενδεδειγμένη και τη λελογισμένη λύση στο πρόβλημα και θα σταματήσει άμεσα αυτή η ταλαιπωρία που υφίσταται το καταναλωτικό κοινό. Διαφορετικά, κατέληξε, «η Επιτροπή Εμπορίου είναι πανέτοιμη να συνέλθει ανά πάσα στιγμή εκτάκτως, αφενός μεν για να προστατεύσει τα συμφέροντα του καταναλωτή και να λύσει τα προβλήματα της ταλαιπωρίας, και αφετέρου να θέσει και προ των ευθυνών της την εκτελεστική εξουσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα