Θα εφεσιβάλει ο Κουτσιούκ την απόφαση για το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ

13:06 4/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ακύρωση από το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας της απόφασης του εκλογικού συνεδρίου του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) της 21ης Οκτωβρίου, μετά την προσφυγή του ανθυποψηφίου του Ιρσέν Κιουτσιούκ, Αχμέτ Κασίφ, είναι το κύριο θέμα στις τ/κ εφημερίδες.

Σύμφωνα με την Κίπρις, το «δικαστήριο» έκρινε ότι στο εκλογικό συνέδριο κανένας από τους δύο υποψήφιους δεν κατάφερε να εκλεγεί. Αποφάσισε ακόμη όπως εντός 10 ημερών διεξαχθεί δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών του ΚΕΕ με τους ίδιους εκλέκτορες, όπως

προνοεί το καταστατικό του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Αχμέτ Κασίφ ανέφερε ότι η δικαστική διαδικασία πρέπει πλέον να τερματιστεί, προβαίνοντας παράλληλα σε έκκληση για προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν τη «χώρα». Σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε ότι η απόφαση του «δικαστηρίου» αποτελεί «λυδία λίθο» στην πολιτική ιστορία του ψευδοκράτους, δηλώνοντας έτοιμος για το δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Εκ μέρους του Ιρσέν Κουτσιούκ μίλησε ο δικηγόρος του, Εργκίν Ουλουνάι που ανακοίνωσε πρόθεση να εφεσιβάλουν την απόφαση του «δικαστηρίου», υποστηρίζοντας ότι με την απόφαση για διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών εντός 10 ημερών, το «δικαστήριο» υπερέβη τις εξουσίες και αρμοδιότητές του. Πρόσθεσε δε ότι για την καταχώρηση μόνο της αγωγής χρειάζονται έξι εβδομάδες και κατέληξε λέγοντας ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου η περίοδος των 10 ημερών που έδωσε το δικαστήριο για διεξαγωγή εκλογών, να επεκταθεί τουλάχιστον στους τρεις μήνες.

Σε δηλώσεις τους στην Κίπρις, οι τρεις ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Οζκάν Γιοργκαντζίογλου (ΡΤΚ), Μεχμέτ Τσιακιτζί (ΚΚΔ) και Σερντάρ Ντενκτάς (ΔΚ) ανέφεραν ότι η διεξαγωγή δεύτερου γύρου εκλογών εντός του ΚΕΕ αποτελεί μονόδρομο, υπογραμμίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Χαλκίν Σεσί, ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κουτσιούκ είπε ότι η απόφαση αυτή δεν ήταν έκπληξη για τον ίδιο. Στο παρελθόν, πρόσθεσε, δύο φορές είχε συμμετάσχει σε εκλογές με τον Κασίφ και τον νίκησε και τις δύο. «Εάν πάμε σε δεύτερο γύρο, θα κερδίσω και πάλι. Δεν έχω πρόβλημα με τους εκλέκτορες ούτε προσπαθώ ν’ αποφύγω τον δεύτερο γύρο». Σε περίπτωση που διεξαχθούν πρόωρες «εκλογές», το ΚΕΕ θα αναδειχθεί και πάλι νικητής.

Αναφερόμενος στην προσχώρηση των κομμάτων Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης (ΚΕΜ) και Δημοκρατίας και Εμπιστοσύνης (KΔE) στο ΚΕΕ, ο Κουτσιούκ διαβεβαίωσε ότι η πρόταση αυτή του κόμματός του δεν πρόκειται να οδηγήσει σε περιπέτειες το ψευδοκράτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα