Εκδήλωση για τον ποιητή της κυπριακής θάλασσας Ανδρέα Γ.Θωμά στην Πάφο

10:55 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη μουσικοποιητική εκδήλωση διοργανώνουν η εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου, η Ένωση Λογοτεχνών Κύπρου και ο Παγκύπριος Πολιτιστικός Σύλλογος, με τη στήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, αφιερωμένη στον Αμμοχωστιανό ποιητή της κυπριακής θάλασσας, Ανδρέα Γ. Θωμά, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν οι πρόεδροι της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου Ανδρέας Αρτέμης, ο πρόεδρος της Ένωσης

Λογοτεχνών Γιώργος Μολέσκης και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Πολιτιστικού συλλόγου Γιώργος Κιτρομηλίδης.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοποιητική παρουσίαση του έργου του Ανδρέα Γ. Θωμά από τον μουσικοσυνθέτη – λογοτέχνη κ. Ανδρέα Α. Αρτέμη με αποσπάσματα από το δισκογραφημένο έργο του «Μυθικό καλοκαίρι από μια μακρινή θαλασσινή πολιτεία», έκδοσης 2004 με τη συμμετοχή σολίστων και χορωδών από το φωνητικό Σύνολο «Ηχώ» υπό την διεύθυνση του συνθέτη.

Στην εκδήλωση στο τραγούδι συμμετέχουν οι Κώστας Παναγιώτου, Έλενα Αγρότου, Βίκυ Χριστοδούλου, Μάρω Φιλίππου, Γιώργος Σαξατές, Φρόσω Σιαηλή, Χριστίνα Ιβάνοβα, Χρίστια Κυριάκου, Νόρα Οικονόμου, Μαρίνα Μαυρονικόλα, Νατάσα Κυριάκου, Θεόδωρος Παπαλουκά, Μαρία Κυριάκου και Ευτύχιος Θεοδώρου. Εξάλλου, οι ηθοποιοί Φιλονίλα Χριστοφόρου και Αντωνία Φιλίππου θα απαγγείλουν έργα του τιμώμενου.

Ο Ανδρέας Γ. Θωμά, σύμφωνα με την ανακοίνωση, γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1942 και πέθανε στη Λευκωσία το 2002. Ήταν πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στα Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου και την Εκπαιδευτική Τεκμηρίωση και πληροφόρηση στη Γερμανία. Εργάστηκε σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης, δίδαξε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και υπηρέτησε ως διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Όταν απεβίωσε, ήταν διευθυντής σχολείου μέσης εκπαίδευσης.

Ο Ανδρέας Γ. Θωμά εξέδωσε τρεις ποιητικές συλλογές, ενώ επίσης έγραψε σειρά εκπαιδευτικών βιβλίων, κριτική τέχνης και λαογραφία. Η εκδήλωση θα γίνει την 1η Νοεμβρίου στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων της τράπεζας Κύπρου.

Το πρόγραμμα, καταλήγει η ανακοίνωση, θα παρουσιάσει η Ελίζα Χριστοφόρου Φιλόλογος, γραμματέας της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου και πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα