Εκδήλωση διαμαρτυρίας δασκάλων και καθηγητών στα κατεχόμενα

23:43 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «υπουργείο» δημοσιονομικών πραγματοποίησαν στα κατεχόμενα οι τ/κ δάσκαλοι και καθηγητές.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές ανήρτησαν πανό που έγραφαν «στα σχολεία λεφτά καθόλου, στα τζαμιά πολλά», «200 τζαμιά, 480 ιμάμηδες, οι δάσκαλοι περιττοί», «ο κλέφτης που πήρε τα λεφτά των δασκάλων είναι το κράτος», «δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη τα δημόσια σχολεία

και τους μαθητές μας». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μαθητές ενός δημοτικού σχολείου φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν γίνεται παιδεία χωρίς δασκάλους», «ακούστε τη φωνή μας και στείλτε μας δασκάλους», κ.ά.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας των καθηγητών, Ταχίρ Γκιοτσεμπέλ μιλώντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας κατήγγειλε ελλείψεις σε καθηγητές, διευθυντής, αναπληρωτές διευθυντές και κτιριακές υποδομές στα σχολεία. Εδώ και 2 χρόνια, πρόσθεσε, ούτε στις μισές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό δεν υπήρξε ανταπόκριση. Το «υπουργείο» δημοσιονομικών, η τουρκική «πρεσβεία», η «κυβέρνηση» και το «υπουργείο» παιδείας, συνέχισε, λένε κάντε οικονομία για να τονίσει ότι οι εκπαιδευτικοί μένουν άνεργοι και τα παιδιά χωρίς δασκάλους.

Κατήγγειλε δε ότι ο «υπουργός» δημοσιονομικών, Ζερέν Μουνγκάν δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους για συνάντηση, αλλά στην στελέχωση με δασκάλους γίνεται διακρίσεις μεταξύ νέων και παλιών δασκάλων. Κατήγγειλε δε ότι λόγω των ελλείψεων και της στρεβλής στελέχωσης σε ένα λύκειο στην κατεχόμενη Λευκωσία δεν υπάρχουν καθηγητές για μαθηματικά, χημεία και φυσική.

Στήριξη στην εκδήλωση προσέφεραν και άλλες τ/κ οργανώσεις εργαζομένων όπως η KAMU-İŞ, η Çağ-Sen, η KTAMS, η DEV-İŞ, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα