Για «διπλωματικό επεισόδιο» με την είσοδο συζύγου Κύπριου Υπουργού στην Τουρκία, γράφει η τουρκική Βατάν

21:34 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με τίτλο «Διπλωματική απέλαση» η τουρκική εφημερίδα Βατάν γράφει πρωτοσέλιδα σήμερα ότι η σύζυγος του Υπουργού Παιδείας, Χρυσαίμιλη Κενεβέζου ήθελε να εισέλθει στην Τουρκία χωρίς να πάρει βίζα και αυτό μετατράπηκε σε διπλωματικό σκάνδαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κ. Κενεβέζου θα μιλούσε σε ένα συνέδριο στην Πέργαμο της Σμύρνης με θέμα « Λύσεις για αντιμετώπιση των Παιδιών με ιδιαίτερες συμπεριφορές» που διοργανώνεται σήμερα με την συμμετοχή ειδικών και ακαδημαϊκών από

την Ολλανδία, την Γερμανία, την Λετονία, την Λιθουανία και την «ε/κ πλευρά», όπως αναφέρεται. Για το λόγο αυτό έφθασε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Αντνάν Μεντέρες της Σμύρνης, και έχοντας διπλωματικό διαβατήριο δεν είχε πάρει βίζα, προστίθεται.

Η κ. Κενεβέζου, αναφέρει η Βατάν, που δεν έχει βίζα, εκ μέρους της αστυνομίας του αεροδρομίου τέθηκε σε αναμονή. Για το θέμα ενημερώθηκε το τουρκικό ΥΠΕΞ. Η προσπάθεια της συζύγου του Υπουργού να εισέλθει στην Τουρκία χωρίς βίζα δημιούργησε μια σύντομη διπλωματική κρίση και η «ε/κ διοίκηση», προστίθεται, δημιούργησε σύνδεση με την Άγκυρα για να της επιτραπεί η είσοδος.

Ωστόσο, μετά από 6 ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο δεν της δόθηκε η άδεια εισόδου. Η Βατάν γράφει ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε το γεγονός και παρά το ότι πρότεινε στην Χρυσαίμιλη Κενεβάζου να πετάξει μέσω Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα, έφυγε από την Σμύρνη στις 23.30 το βράδυ με πτήση εξωτερικού για την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα