Έκανε τέταρτο παιδί και τον πήρε τηλέφωνο ο Τούρκος Πρωθυπουργός

13:54 4/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πριν δύο χρόνια είχε συναντηθεί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν όταν είχε επισκεφθεί την περιοχή Ρίζε της Μαύρης θάλασσας και του «έταξε» τέταρτο παιδί.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο Καντέμ Οκσούζ και η σύζυγό του Τενζιλέ ζουν με τα τέσσερα – πλέον – παιδιά τους στην επαρχία Γκιουνέϊσου και στην συνομιλία του πριν δύο χρόνια με τον Ερντογάν του είχε πει: «Θέλατε τρία παιδιά, τρία παιδιά κάναμε. Το τέταρτο θα το κάνουμε για σας. Πλέον θα πιείτε

το τσάι μας» και ο Τούρκος Πρωθυπουργός του απάντησε: «Εσύ κάνε το τέταρτο παιδί και εγώ θα έρθω να πιω τσάι σε σένα».

Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε ζητήσει από τους Τούρκους να κάνουν «το λιγότερο τρία παιδιά» για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Κατ’ άλλους να αντιμετωπιστεί και το ότι οι Κούρδοι της Τουρκίας είναι αυτοί που κάνουν περισσότερα παιδιά. Την επιθυμία του επανέλαβε και τον περασμένο Αύγουστο με αφορμή το μπαϊράμι μετά το τέλος του μήνα του Ραμαζανιού.

Το τέταρτο παιδί της οικογένειας Οκσούζ γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και πήρε το όνομα Τζενγκίζχαν. Ο Καντέμ Οκσούζ ανέφερε ότι δεν βρήκε την ευκαιρία να συναντήσει τον Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Ρίζε (γεννέτειρα του Τούρκου Πρωθυπουργού) αλλά, πρόσθεσε, στις 25 Αυγούστου συνάντηση τον Υπουργό Μεταφορών και Ναυτιλίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ που συνόδευε τον Ταγίπ Ερντογάν στο Ρίζε και του ζήτησε να μεταφέρει στον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι έκανε και τέταρτο παιδί.

Χτες το πρωί δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και το άτομο με το οποίο μίλησε, είπε ο πολύτεκνος πατέρας, του ανέφερε ότι τηλεφωνούσε από το πρωθυπουργικό γραφείο και ο Πρωθυπουργός ήθελε να μιλήσει μαζί του. «Ξαφνιάστηκε, σοκαρίστηκα. Όταν άκουσα την φωνή του Πρωθυπουργού μας να μου λέει ‘Καντέμ Οκσούζ πως είσαι;’ δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ και γέμισαν τα μάτια μου, έκλαψα για μια στιγμή». Το ρεπορτάζ αναδημοσιεύεται από το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή σε όλα σχεδόν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα