Στην Τράπεζα Κύπρου δάνεια και καταθέσεις πελατών της Λαϊκής στο Ηνωμένο Βασίλειο

16:59 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με τα Διατάγματα της 29ης Μαρτίου και 2ας Απριλίου 2013 τα δάνεια των πελατών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου Λτδ έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία

Λτδ, και οι καταθέσεις των πελατών του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου Λτδ, θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ότι το υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει για κάποιο χρονικό διάστημα να διαχειρίζεται τις χορηγήσεις σε πελάτες της Λαϊκής Τράπεζας του Ηνωμένου Βασιλείου (περιλαμβανομένων όλων των υποθηκών, πιστωτικών καρτών και υπεραναλήψεων), αλλά για λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην τελευταία.

Οι καταθέσεις των πελατών στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο (περιλαμβανομένων των τρεχούμενων λογαριασμών με πιστωτικό υπόλοιπο) που μεταφέρονται στην Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελούνται από περίπου 15.000 λογαριασμούς με συνολικά πιστωτικά υπόλοιπα του ύψους των £270 εκατ.

Σε αντάλλαγμα για τη διαχειριστική ευθύνη αυτών των καταθέσεων, η Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου έχει λάβει αντίστοιχο ποσό σε μετρητά από την Λαϊκή Τράπεζα.

Σημειώνεται πως η Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια ξεχωριστή τράπεζα, η οποία υπόκειται στην εποπτεία των Ανεξάρτητων Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναφέρεται επίσης ότι η Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου θα τιμήσει τους προϋπάρχοντες όρους των λογαριασμών και καταθέσεων που θα μεταφερθούν, εκτός των όσων συνδέονται με υπεραναλήψεις σε τρεχούμενους λογαριασμούς οι οποίοι έπαυσαν να υπάρχουν. Ωστόσο, ρυθμίσεις γίνονται για να δοθούν στους επηρεασθέντες πελάτες νέες δυνατότητες υπερανάληψης με την Τράπεζα Κύπρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διευκρινίζεται πως για να διασφαλιστεί η συνέχεια των προσφερόμενων υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της μετάβασης, οι κάτοχοι των μεταφερόμενων καταθέσεων μπορούν να συνεχίσουν στο παρόν στάδιο να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες στο υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει τέλος πως η πώληση των χορηγήσεων σε πελάτες καθώς και οι καταθέσεις πελατών του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελούν μέρος της διαδικασίας εξυγίανσης και δεν υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία, υποχρεώσεις, εγκαταστάσεις, προσωπικό ή άλλες υποχρεώσεις της Λαϊκής Τράπεζας στο Ηνωμένο Βασίλειο που να έχουν μεταφερθεί σύμφωνα με τα Διατάγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα