Ελικοφόρο του αμερικανικού πολεμικού στο λιμάνι Λεμεσού

16:18 2/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε χθες το ελικοφόρο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού USS Kearsarge, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα στόλου που βρίσκεται στη Μεσόγειο και το οποίο θα παραμείνει στο νησί για τις επόμενες δυο μέρες.

Το πρωί δημοσιογραφικά συνεργεία είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο πλοίο. Οπως ανέφερε ο αρχιπλοίαρχος Brand Skillman, το προσωπικό είναι ενθουσιασμένο που βρίσκεται στη Λεμεσό και προσβλέπει να εξερευνήσει την πόλη και την ύπαιθρο στις προγραμματισμένες τους εξορμήσεις.

Την

ίδια ώρα, έδωσε τα εύσημα προς τις κυπριακές Αρχές για την ετοιμότητά τους στην υποδοχή του πλοίου και ιδιαίτερα για τα μέτρα ασφάλειας που έχουν ληφθεί.

«Θα είμαστε εδώ για λίγες μέρες με άδεια και είναι υπέροχο που θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους ντόπιους. Προφανώς η κουλτούρα εδώ στην Κύπρο αποτελεί μια τεράστια μαθησιακή εμπειρία για τους ναύτες και τους πεζοναύτες», συμπλήρωσε.

Το τεραστίων διαστάσεων πολεμικό πλοίο, με εκτόπισμα 44000 τόνους και διάδρομο απογείωσης 844 πόδια, είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος, μετά τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα. Μεταφέρει περίπου 2,500 ναύτες και πεζοναύτες της 26ης εκστρατευτικής μονάδας πεζοναυτών, πολεμικά αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως Harrier, αεροσκάφη Osprey, επιθετικά ελικόπτερα Super Cobra, μεταφορικά ελικόπτερα Huey, Super Stallion και Seahawk, αμφίβια σκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα, ενώ είναι εξοπλισμένο με συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Sea Sparrow και Rolling Airframe, καθώς επίσης και με αντιαεροπορικά πολυβόλα.

Το USS Kearsarge μπορεί να αναπτύξει τις δυνάμεις του οπουδήποτε στον κόσμο, να παρέχει υπηρεσίες ελέγχου αεροσκαφών για αποστολές, ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων, μια πλήρως εξοπλισμένη νοσοκομειακή μονάδα – με τράπεζα αίματος, οδοντιατρείο, δωμάτιο ακτίνων Χ, εργαστήρια, μονάδα εντατικής θεραπείας, χειρουργείο – ικανή να περιθάλψει μέχρι 600 ασθενείς.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το συνταγματάρχη και διοικητή της 26ης εκστρατευτικής μονάδας πεζοναυτών Mathew St. Clair, η μονάδα του έχει εκπαιδευτεί για να ανταποκρίνεται ως δύναμη αντιμετώπισης κρίσεων, να παρέχει βοήθεια σε ανθρωπιστικές αποστολές, να ενισχύει στρατιωτικά πρεσβείες των ΗΠΑ στο εξωτερικό και γενικά να δρα σε οποιαδήποτε επιχειρησιακή αποστολή χρειαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα