Είναι η ώρα να επιδείξουμε όλοι τον πατριωτισμό μας, δηλώνει ο Καρογιάν

16:56 28/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Αυτή η φάση, είναι η πιο λεπτή, η πιο κρίσιμη, ίσως η πιο καθοριστική, μετά το 1974 για τον τόπο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν και στέλνοντας το μήνυμα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, διαβεβαίωσε ότι «δεν αφήσουμε ποτέ ξανά τον κ. Μπαγίς, ή όμοιους του να λένε με χλευαστικό και μειωτικό τρόπο, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο μέσω του ψευδοκράτους».

Προσθέτοντας ότι στον τόπο μας συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα και όλοι είμαστε θύματα αυτής της πολυεπίπεδης κρίσης, οικονομικής, πολιτικής, θεσμικής και κρίσης αξιών, είπε πως το κάθε πολιτικό κόμμα είναι εκείνο που θα δώσει το στίγμα του στην παραπέρα πορεία του τόπου.

«Δεν νομίζω η Κύπρος να είχε ξανά 200.000 συμπατριώτες μας κάτω από το όριο της φτώχιας», συνέχισε αναφέροντας ότι δεν θυμάται μετά το 1974 να είχαμε συσσίτια για να θρέψουμε οικογένειες και παιδιά που βιώνουν πρωτοφανείς συνθήκες διαβίωσης και είπε πως κατά την άποψη του ποτέ ξανά η μεσαία τάξη, που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας, δεν κτυπήθηκε σε μεγάλο τέτοιο βαθμό.

Περαιτέρω είπε πως ποτέ προηγουμένως το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα δεν πέρασε τέτοιες φουρτούνες και από διαμάντι που ήταν στην Ευρώπη και την περιοχή ευρύτερα, σήμερα να βάλλεται από παντού, δημιουργώντας μεγάλες απώλειες και μεγάλα ερωτηματικά για την μελλοντική του πορεία.

«Δεν νομίζω να είχαμε φτάσει ξανά στο σημείο οικογένειες να αποστερούν από τα παιδιά τους το ιερό δικαίωμα της μόρφωσης, οι οποίες υποχρεώνονται από το βάρος της κρίσης να διακόψουν τις σπουδές των παιδιών τους», παρατήρησε προσθέτοντας ότι δεν θυμάται νέοι άνθρωποι να ξενιτεύονται ώστε να στέλνουν εμβάσματα για να μπορέσουν οι οικογένειες τους να διαβιούν καλύτερα».

«Μπροστά σε όλες αυτές τις μεγάλες προκλήσεις είναι η ώρα που πρέπει να αποδείξουμε όλοι τον πατριωτισμό μας», είπε διευκρινίζοντας πως με τον όρο πατριωτισμό ο ίδιος και το κόμμα του προσδιορίζουν το τερματισμό της κατάστασης που πλήττει την πατρίδα μας εδώ και κάποια χρόνια, και να μην αφήσουμε ποτέ ξανά τον κ. Μπαγίς ή όμοιους του να λένε με χλευαστικό και μειωτικό τρόπο ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά την Κύπρο μέσω του ψευδοκράτους.

Ο κ. Καρογιάν επανέλαβε ότι ο πατριωτισμός δεν είναι συνυφασμένος με πρωτοσέλιδα που καλύπτουν τα ξένα ΜΜΕ που παρουσιάζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως μια χώρα ανασφαλή, ως μια χώρα που παραπαίει, που δεν έχει προσανατολισμό, ως μια χώρα που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και όχι παράδειγμα προς μίμηση και συμπλήρωσε ότι πατριωτισμός σημαίνει φιλοπατρία και ότι πρέπει να διαφυλαχθούν οι αρχές και οι αξίες που χαρακτήριζαν τον λαό μας και να επαναφέρουμε τη χαμένη αίγλη και την χαμένη αξιοπιστία της πολιτείας και της κοινωνίας, την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες μας πλήττονται αμείλικτα από την κρίση.

Στέλνοντας μήνυμα ότι την ώρα που η πατρίδα κινδυνεύει, η οικονομία χρεοκοπεί και ο λαός βογκά υπό το βάρος των προβλημάτων, των προκλήσεων και των κινδύνων είναι η ώρα που θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να αποφασίσουμε ότι δεν χωρούν πλέον, ούτε μίση, ούτε πάθη, ούτε άγονες αντιπαραθέσεις, ούτε άγονες αντεγκλήσεις και όλοι να βάλουμε πλάτες για τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρογιάν, το ΔΗΚΟ έπραξε αυτό που ήταν επιβεβλημένο. Πρόσθεσε ότι έκανε τις υπερβάσεις του για να φθάσει κοντά σε αυτό που οι πολίτες και η κοινωνία έλεγαν μετ΄ επιτάσεως τα προηγούμενα χρόνια και εξήγησε πως απαίτηση των πολιτών είναι όπως την ώρα που όλα χάνονται, όλα χρεοκοπούν, την ώρα που η δίνη έχει αγγίξει τους πάντες, όλοι μας ενωμένοι να δώσουμε τη μάχη της σωτηρίας της πατρίδας μας.

«Δεν μας ενδιαφέρουν οι επικρίσεις, συνέχισε και έστειλε όπως είπε μήνυμα ενότητας , ελπίδας, προσδοκίας και μήνυμα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, ότι μπορούν να υπάρξουν καλύτερες συνθήκες για τον τόπο», είπε αναφέροντας ότι «το ΔΗΚΟ σε πείσμα πολλών θα είναι μπροστάρης σε όλες τις αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις, τις τομές και τις εκσυγχρονιστικές πρωτοβουλίες που απαιτούνται ώστε να ανακάμψει η οικονομία και για να δημιουργηθεί ισχυρό υπόβαθρο στη βάση του οποίου να κτιστεί το υπόβαθρο για απελευθέρωση του τόπου από τον Τούρκο κατακτητή, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών ελευθεριών και όλα όσα οι λαοί της ΕΕ μπορούν και πρέπει να έχουν».

Το ΔΗΚΟ θα είναι στην εμπροσθοφυλακή ως εγγυητής μιας ισχυρής σταθερής πορείας προς το μέλλον, για τη διασφάλιση των αρχών που προαπαιτούνται για να μπορέσει ο τόπος και η κοινωνία θα πάνε μπροστά, είπε προσθέτοντας ότι το ΔΗΚΟ θα είναι επίσης εγγυητής ότι οι οποίες πρωτοβουλίες αφορούν το Κυπριακό, θα στηρίζονται στις διαχρονικές αρχές και θέσεις του που δοκιμάστηκαν στο χρόνο και στη λογική.

Ο κ. Καρογιάν μιλούσε στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του προσωπικού του ΔΗΚΟ κατά τη διάρκεια της οποίας έκοψε τη βασιλόπιτα του προσωπικού του ΔΗΚΟ.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΗΚΟ Ανδρέας Κωνσταντίνου αναφέροντας ότι η φετινή εκδήλωση λόγω οικονομικής κρίσης και Τρόικας είναι λιτή ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά ανοίξει το δρόμο προς ένα καλύτερο αύριο και διατύπωσε τη θέση ότι στους κρίσιμους αυτούς καιρούς οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν υπέρτατο καθήκον να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να ορθοποδήσει ο τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα