Ειδικοί από Ελλάδα για να ”διώξουν” τα κουνούπια στο Δήμο Λεμεσού

14:32 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η αναγκαιότητα της αναζήτησης υπηρεσιών από το εξωτερικό πρόκυψε με τη διαπίστωση ότι φέτος το πρόβλημα κουνουπιών εντείνεται περισσότερο.

Οι δυο καθηγητές του πανεπιστήμιου Αθηνών Χρίστος Αθανασίου και Αθανάσιος Ζουνος παρακάθισαν το πρωί σε σύσκεψη με τις αρμόδιες υπηρεσίες στο Δημοτικό Μέγαρο και στη συνέχεια παρέθεσαν διάσκεψη Τύπου.

Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, “έχουμε κάνει κάποιες εισηγήσεις στο Δήμο. Ήδη από το Δήμο έχουν ληφθεί αρκετά μέτρα για την διαχείριση των πληθυσμών των κουνουπιών αυτών και πριν έρθουμε

στην Κύπρο και έχουμε εισηγηθεί και κάποια συμπληρωματικά μέτρα, κάποιες επεμβάσεις με εντομοκτόνα σε ορισμένες εστίες και ζώνες καθώς επίσης και κάποια άλλα συμπληρωματικά μέτρα τα οποία σχετίζονται με την ενημέρωση του δημότη με το τι πρέπει να κάνει όσον αφορά τη διαχείριση κουνουπιών”.

Έχουμε προτείνει, ανέφερε, μια σειρά από μέτρα και μια σειρά από δράσεις όχι μόνο για φέτος αλλά και για την μεσομακροπρόθεσμη διαχείριση του προβλήματος, γιατί το κουνούπι δεν θα είναι μόνο φέτος.

«Η εισήγηση μας δεν περιέχει αεροψεκασμούς, δεν περιέχει ψεκασμούς σε κατοικημένους χώρους με υπολειμματικά εντομοκτόνα και τα λοιπά. Προσανατολίζεται στη διαχείριση των υδάτων, δηλαδή των περιοχών οι οποίες αποτελούν εστίες κουνουπιών και την προνυμφοκτονία δηλαδή την εφαρμογή κάποιων συγκεκριμένων, εγκεκριμένων πάντα εντομοκτόνων σε υδάτινες επιφάνειες που φιλοξενούν κουνούπια» ανέφερε.

«Τα εκτροφεία κουνουπιών επιτρέψτε μου την έκφραση βρίσκονται στο σπίτι μας, στο μπαλκόνι μας, στη βεράντα μας. Πρέπει λοιπόν και ο αστός, ο δημότης να μπει και αυτός συμμέτοχος στην αντιμετώπιση των κουνουπιών», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αντρέας Χρίστου, ανέφερε ότι «δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν την Κύπρο τα κουνούπια και θα υπάρχουν όπου υπάρχει το νερό, άρα η προσπάθεια μας είναι να καταπολεμήσουμε την περίοδο της παραγωγής του κουνουπιών για να μειώσουμε το πρόβλημα», είπε.

Οι δυο φίλοι από την Ελλάδα. είπε ο κ. Χρίστου, θα μας ετοιμάσουν ένα εγχειρίδιο, ένα κείμενο με αλληλουχία ενεργειών που με την νέα σεζόν, με το νέο χρόνο θα συμπληρώσουμε με τις δικές τους δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα