ΓΓ ΑΚΕΛ προς Πρόεδρο Βουλής: ”Δεν αντιδράσατε άμεσα στο θέμα Κουλία”

14:22 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου απέστειλε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, εκφράζοντας λύπη για τη συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή Ζαχαρία Κουλία κατά τη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, ενώ ταυτόχρονα αναφέρει ότι ως Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Ομήρου θα έπρεπε να είχε αντιδράσει άμεσα, στηλιτεύοντας τη

συμπεριφορά του κ. Κουλία.

«Επιθυμώ να εκφράσω τη λύπη μου για τη χθεσινή συμπεριφορά του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Ζαχαρία Κουλία» αναφέρει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές καταβαραθρώνουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου, το κύρος του Κοινοβουλίου και απογοητεύουν τον κυπριακό λαό ο οποίος θα ανέμενε περισσότερη σοβαρότητα στο ναό της Δημοκρατίας, όπως αποκαλείται η Βουλή».

«Λυπούμαι επίσης να παρατηρήσω», συνεχίζει, «ότι και εσείς ως Πρόεδρος του Σώματος δεν αντιδράσατε άμεσα στηλιτεύοντας τη συμπεριφορά του κ. Κουλία, παρά μόνο επεμβήκατε έπειτα από επανειλημμένες αντιδράσεις του αναπληρωτή Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ- Αριστερά Νέες Δυνάμεις και των βουλευτών του».

«Στη δική μας αντίληψη, όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε για την αναβάθμιση του κύρους του Κοινοβουλίου. Πολύ περισσότερο δε εσείς, ως Πρόεδρος της Βουλής, έχετε μεγαλύτερη ευθύνη από τους υπόλοιπους να εργαστείτε προς αυτή την κατεύθυνση. Αποτελεί αντικειμενική ανάγκη να εκτελείτε αυτό σας το καθήκον με τη μεγαλύτερη δυνατή αποφασιστικότητα και αντικειμενικότητα» προσθέτει ο Αντρος Κυπριανού.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ξεκαθαρίζει ότι το Κόμμα του δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά «παρόμοιες συμπεριφορές» και ότι θα υπερασπιστεί «την αξιοπρέπεια του κόμματος και την προσωπική αξιοπρέπεια των εκπροσώπων του με όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα».

«Σας διαβεβαιώνω για ακόμα μια φορά ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις θα σταθεί στο πλευρό σας στις προσπάθειες που θα καταβάλετε για αναβάθμιση της λειτουργίας και του επιπέδου της Βουλής των Αντιπροσώπων» καταλήγει ο κ. Κυπριανού.

Εξάλλου σε δεύτερη επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Αντρος Κυπριανού αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ θα υποστηρίξει την πρόταση που κατάθεσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας της Ολομέλειας, για σύσταση ad hoc διακομματικής επιτροπής, η οποία να ασχοληθεί με τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την αντικειμενικότητα τους και το βαθμό στον οποίο η λειτουργία τους εξυπηρετεί τη Δημοκρατία στον τόπο μας.

«Ως ΑΚΕΛ- Αριστερά-Νέες Δυνάμεις υποστηρίζουμε αυτή την πρόταση και θα σας παρακαλούσα να τη θέσετε στην καθιερωμένη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων προς λήψη των σχετικών αποφάσεων» αναφέρει στην επιστολή του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα