Εγκρίθηκε νέα συνδυαστική αγωγή για τη μείωση της LDL χοληστερόλης

19:02 20/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το συνδυασμό Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης για την θεραπεία της αυξημένης χαμηλής-πυκνότητας σε λιποπρωτεΐνη (LDL) χοληστερόλης σε ασθενείς με πρωτοπαθή ή μικτή υπερλιπιδαιμία ως συμπληρωματική θεραπεία της δίαιτας, όταν η δίαιτα από μόνη της δεν επαρκεί.

Το νέο προϊόν περιέχει Εζετιμίμπη, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη μείωση της LDL χοληστερόλης, και Ατορβαστατίνη, μία από τις πιο ευρέως συνταγογραφούμενες στατίνες στην Αμερική σήμερα. Ο συνδυασμός Εζετιμίμπης

και Ατορβαστατίνης αντιμετωπίζει δύο πηγές της χοληστερόλης αναστέλλοντας τόσο την απορρόφηση της χοληστερόλης μέσω της πεπτικής οδού -χάρις στην Εζετιμίμπη- όσο και την παραγωγή της χοληστερόλης στο ήπαρ -χάρις στην Ατορβαστατίνη.

Δεν έχει αποδειχτεί ενδεχόμενο επιπλέον όφελος από το συνδυασμό Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης για την καρδιαγγειακή νοσηρότητα και θνησιμότητα από ότι έχει αποδειχθεί για την ατορβαστατίνη.

«Ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών αδυνατούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη τους στα συνιστώμενα επίπεδα παρά τη θεραπεία», εξηγεί ο Δρ Πήτερ Τζόουνς, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Κολέγιο Ιατρικής Baylor. «Ακολουθώντας μια υγιεινή διατροφή, ο συνδυασμός Εζετιμίμπης και Ατορβαστατίνης αποτελεί μία νέα αποτελεσματική υπολιπιδαιμική θεραπευτική επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κατηγορίας ασθενών, καθώς χάρις στις συμπληρωματικές ενέργειες των συστατικών του μπορεί να προσφέρει σημαντική επιπλέον μείωση της…..

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα