ΕΥΡΩΚΟ : Θετική η στάση της Ρωσίας ενώ ανησυχητική είναι της Βρετανίας

14:00 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης χαιρέτισε τη στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας έναντι του κατοχικού καθεστώτος και των τουρκικών απειλών κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Παράλληλα χαρακτήρισε ανησυχητικές τις πληροφορίες για βρετανικές προσπάθειες για τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης στο Κυπριακό.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης το μεσημέρι, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Συλλούρης χαιρέτισε τη θέση αρχών του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που, όπως είπε, σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξάλλου, ανέφερε ότι

η τουρκική πολιτική στο Κυπριακό πρέπει να αντιμετωπιστεί με διεκδικητικότητα και αξιοποίηση των νέων δεδομένων της περιοχής.

«Οι πληροφορίες που φέρουν τη βρετανική πλευρά να ετοιμάζεται να προτείνει τη σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ακόμη και την περίοδο που προεδρεύει η Κυπριακή Δημοκρατία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, είναι ανησυχητικές», είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Συμπλήρωσε ότι τα όσα η Κυβέρνηση διακηρύττει δημόσια, ότι δηλαδή απορρίπτει την πολυμερή διάσκεψη, πρέπει να τα μετατρέψει σε πολιτική πράξη.

Πρόσθεσε ότι απαιτείται τόσο η πραγματοποίηση επαφών με τον ξένο παράγοντα και ξεκαθάρισμα της θέσης αυτής, όσο και η επιβεβαίωση της στάσης των φίλων της Κύπρου.

«Παρόλο που βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση, λόγω των υποχωρήσεών μας, υπάρχει ακόμα τρόπος και χρόνος να ανατρέψουμε τα δεδομένα», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα