Στην Τουρκία εσπευσμένα λόγω κλιμάκωσης της έντασης με τη Συρία

13:27 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διέκοψε την επίσκεψη που πραγματοποιούσε στην Κίνα, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και επιστρέφει στην Τουρκία, έπειτα από την αιφνίδια κλιμάκωση της έντασης στα τουρκο-συριακά σύνορα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο κ. Νταβούτογλου δεν θα συμμετάσχει στην επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Σαγκάη και θα επιστρέψει στην Τουρκία για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Νωρίτερα, η Κίνα εξέφρασε την ανησυχία της

για τα πυρά που εξήφθησαν από τη Συρία εναντίον προσφυγικού καταυλισμού στην Τουρκία, τα οποία ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας χαρακτήρισε ”σαφή παραβίαση των συνόρων”.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Λίου Γουεϊμίν εξέφρασε την ελπίδα η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση να εφαρμόσουν αμέσως την κατάπαυση του πυρός.

Συριακά στρατεύματα βομβάρδισαν χωριά, άνοιξαν πυρ στην περιοχή των συνόρων και κατηγορούνται για σφαγές λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός.

Το ειρηνευτικό σχέδιο του διεθνούς απεσταλμένου Κόφι Ανάν προβλέπει την έναρξη από σήμερα της αποχώρησης των κυβερνητικών στρατευμάτων και των βαρέων όπλων από τις πόλεις για να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός 48 ώρες μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα