Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών

14:00 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι ναυτεργάτες στην Ελλάδα, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπως αυτή είχε προεξαγγελθεί.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, με τους εργαζόμενους να έχουν ήδη προχωρήσει στη σύσταση ομάδων περιφρούρησης της απεργίας, δεδομένων των δηλώσεων της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία καταδίκασε την απεργία και σημείωσε

ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον για τη μετακίνηση των ταξιδιωτών και τη μεταφορά των προϊόντων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

Οσοι επιβάτες δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους για άλλες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, θα τους επιστραφούν τα χρήματα.

Η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ για υποκίνηση της απεργίας, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμη να εφαρμόσει την οποιανδήποτε απόφαση της κυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, αναφερόμενος στις καταγγελίες εννέα ναυτεργατικών σωματείων για παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ σε χθεσινή συνεδρίαση της ΠΝΟ, είπε ότι τα συγκεκριμένα ναυτεργατικά σωματεία δεν λένε τίποτα για την ανάκληση της απεργίας, αλλά έχουν κάποιες ενστάσεις για κάποια άλλα θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα