ΕΥΡΩΚΟ : Ώρα για δημιουργία μηχανισμού επαγγελματικού προσανατολισμού

16:02 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος είπε ότι «οι πολίτες και κυρίως οι νέοι ζουν καθημερινά με τον εφιάλτη της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και της ετεροαπασχόλησης και ο ρυθμός αύξησης των ανέργων τρομάζει».

Ανέφερε πως «η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια χρόνια προβλήματα και είναι η ώρα το κράτος να δημιουργήσει ένα μηχανισμό επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε οι νέοι να έχουν εικόνα των αναγκών της αγοράς εργασίας στον τόπο μας και να κάνουν σωστές επιλογές σε τομείς που υπάρχει εργοδότηση».

Ο κ. Καράντωνας είπε ότι «πρέπει να υπάρξει διασύνδεση των πανεπιστήμιων

με τις επιχειρήσεις ώστε να μπορούν οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας και οι εταιρίες να μεταφέρουν γνώση, έρευνα και καινοτομία κοντά τους για να αναπτύσσονται και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».

Πρόσθεσε ότι «πρέπει, επίσης, να παταχθεί η παράνομη εργοδότηση που αφαιρει θέσεις εργασίας από Κύπριους ανέργους».

Ο κ. Καράντωνας είπε ότι «για να ανακάμψει η ανεργία πρέπει να προηγηθεί ανάπτυξη, να βρεθούν λύσεις για να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έχουν παγώσει και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά της αγοράς εργασίας».

«Πρέπει να ενισχύσουμε την έρευνα και την καινοτομία για να δημιουργήσουμε νέα πεδία ανάπτυξης σε τομείς όπως το φυσικό αέριο και η πράσινη οικονομία», είπε ο κ. Καράντωνας κλείνοντας την δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία του ΕΥΡΩΚΟ στην Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα