Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου

15:22 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τον οποίο πρότεινε η Νέα Δημοκρατία, είναι ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου μετά από την μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατά την οποία συγκέντρωσε τον αριθμό ρεκόρ των 223 ψήφων αφού τον στήριξαν και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση – ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική

Αριστερά- αλλά όπως αποδείχτηκε από τα αποτέλεσμα πιθανότατα και άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα. Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του Προέδρου του Σώματος.

Απόντες από τη διαδικασία ήταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παίρνει μέρος στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς της οποίας προεδρεύει, οι υπουργοί Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος κ.α.

Η διαδικασία συνεχίζεται για την ανάδειξη των υπολοίπων Αντιπροέδρων της Βουλής. «Ανοιχτό» παραμένει το ζήτημα με την πλήρωση της θέσης του έβδομου Αντιπροέδρου της Βουλής, ο οποίος, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, προέρχεται από το τέταρτο κοινοβουλευτικό κόμμα, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή στην προκειμένη περίπτωση, αλλά θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία με στόχο την συγκέντρωση περισσότερων ψήφων από όσους έχει η Χρυσή Αυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα