ΕΥΡΩΚΟ: Κυβέρνηση και κόμματα να αφήσουν τις διαμάχες και να δράσουν

15:52 29/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μάριος Καράντωνας κάλεσε την Παρασκευή την Κυβέρνηση και τα κόμματα «να σταματήσουν τις δημόσιες αντεγκλήσεις για την οικονομία και να επικεντρωθούν στη δράση».

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Αντιπρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι «η δημόσια αντιπαράθεση πλήττει ανεπανόρθωτα τις προσπάθειες διάσωσης της οικονομίας για αυτό και επιβάλλεται, η Κυβέρνηση και τα κόμματα να κατανοήσουν ότι το συμφέρον του τόπου είναι πάνω από το οποιοδήποτε

μικροκομματικό και μικροπολιτικό προεκλογικό συμφέρον».

Ο κ. Καράντωνας είπε ότι «οι ευθύνες για την τραγική φάση που περνά η οικονομία, είναι γνωστές και έχουν καταγραφεί ωστόσο εάν παραμείνουμε στην κριτική, δεν θα λυθούν τα προβλήματα αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι συγκροτημένη στρατηγική για διάσωση της οικονομίας του τόπου».

Ανέφερε πως «το πρώτο μεγάλο βήμα, που μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση της συλλογικής διαχείρισης και του συντονισμού, είναι η συγκρότηση ενός συμβουλευτικού επιτελείου, το οποίο θα αναλάβει να καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις δομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλεται να γίνουν»».

Ο κ. Καράντωνας είπε ότι «με αυτό τον τρόπο δεν θα γίνονται σπασμωδικές κινήσεις από την Κυβέρνηση, με συνέπεια τη θλιβερή χθεσινή εικόνα στη Βουλή».

Το ΕΥΡΩΚΟ είπε ότι ο κ. Καράντωνας «θεωρεί επιτακτική ανάγκη και απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να υιοθετήσει την πιο πάνω πρόταση».

«Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι προηγείται η διάσωση της οικονομίας και όχι η αυτοδικαίωση του καθενός», κατέληξε ο κ. Καράντωνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα