ΕΔΕΚ: Καλεί την Κυβέρνηση να μην αναστείλει τη λειτουργία ογκολογικών/ ακτινοθεραπευτικών τμημάτων

14:31 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ενημέρωση από την Κυβέρνηση ζητά η Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλλα Μαυρονικόλα σχετικά με τη διαφαινόμενη παγοποίηση των διαδικασιών δημιουργίας κρατικών ογκολογικών/ ακτινοθεραπευτικών τμημάτων στη Λευκωσία και στη Λεμεσό.

Δηλώνοντας με έμφαση ότι για την ΕΔΕΚ “η δημιουργία κρατικών ακτινοθεραπευτικών κέντρων στη Λεμεσό και στη Λευκωσία είναι επιτακτική ανάγκη”, η κ. Μαυρονικόλα ανέφερε πως, “κάθε φορά που αναστέλλεται

μια απόφαση ή παγοποιείται κονδύλι του προϋπολογισμού, ιδιαιτέρως για ευαίσθητα θέματα, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η Τρόικα και το Μνημόνιο”.

“Επιτέλους πρέπει να σοβαρευτούμε”, είπε η Βουλευτής της ΕΔΕΚ, ζητώντας από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να “ξεκαθαρίσει τους σχεδιασμούς της” για το θέμα αυτό, “λαμβάνοντας υπ` όψη τα οικονομικά δεδομένα και την κατάσταση στην οποία ευρίσκεται η χώρα μας”.

“Παράλληλα”, πρόσθεσε, “θα ηθέλαμε να τονίσουμε ότι τέτοια πισωγυρίσματα στον τομέα της υγείας δεν θα υπήρχαν, εάν είχε εφαρμοστεί το ΓΕΣΥ, πράγμα που έχουμε επισημάνει και πρόσφατα στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια της ψήφισης των μνημονιακών νόμων για την υγεία”.

“Καλούμε ξανά την Κυβέρνηση”, συνέχισε, “να αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας”.

“Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη”, είπε η Βουλευτής της ΕΔΕΚ, “πρέπει να εφαρμόζεται ίσα και δίκαια για όλους τους Πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με μεγαλύτερη προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως χρόνιοι ασθενείς, ομάδες οι οποίες τα επόμενα έτη, λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν θα μειώνονται, αλλά θα αυξάνονται ραγδαία”.

“Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας”, πρόσθεσε η κ. Μαυρονικόλα, “την άμεση σύγκληση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για συζήτηση του όλου θέματος που αφορά τα ακτινοθεραπευτικά κέντρα”.

“Επίσης”, είπε, “θα θέλαμε να ξέρουμε εάν υπάρχει ακόμα εθνική στρατηγική για την αντιμετώπιση του καρκίνου, διότι όλα αυτά τα ζητήματα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μέσα στο πλαίσιο της Εθνικής Επιτροπής για τον Καρκίνο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα