ΕΥΡΩΚΟ: Να ζητηθεί αντικατάσταση του Αλ. Ντάουνερ

14:24 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη αντικατάστασης του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, υποδεικνύει το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Σε σημερινές του δηλώσεις με αφορμή την κινητικότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας είπε πως την ώρα που και με την αποδοχή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ οι συνομιλίες για το κυπριακό έχουν τοποθετηθεί χρονικά για το Φθινόπωρο, ο κύριος Ντάουνερ αλωνίζει

στο παρασκήνιο κάνοντας επαφές και δημιουργώντας νέα δεδομένα.

“Ο κύριος Ντάουνερ απέδειξε διαχρονικά ότι δεν μπορεί να είναι αξιόπιστος διαμεσολαβητής κοινής αποδοχής. Έχει πολλές φορές παραβιάσει τους όρους της αποστολής του και έχει ταυτιστεί με την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων στην Κύπρο και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποτελέσει εγγύηση για την επιτυχία των συνομιλιών. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη, επιβάλλεται να ζητηθεί η αντικατάσταση του”, ανέφερε Εκπρόσωπος του ΕΥΡΩΚΟ.

Λέγοντας ότι το κυπριακό δεν αντέχει άλλη αποτυχία, ο κ. Γιωργάλλας πρόσθεσε πως “αυτή τη φορά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κύριο Ντάουνερ να μας εγκλωβίσει σε μια διαδικασία κατά την οποία η οικονομική κρίση και η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου θα είναι μοχλοί πίεσης στη δική μας πλευρά για υποχωρήσεις”.

“Από τώρα πρέπει να ξεκαθαριστεί στον κύριο Ντάουνερ ότι οι όποιες πρωτοβουλίες του δεν θα έχουν αντίκρισμα, αν δεν υπάρχει συναίνεση από την Ελληνοκυπριακή πλευρά. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι συνομιλίες για το κυπριακό θα επαναρχίσουν εφόσον διαμορφωθούν συγκεκριμένες συνθήκες, συγκεκριμένο πλαίσιο και εφόσον εξεταστούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών των προηγούμενων ετών”, είπε και κατέληξε: “Αυτή η προεργασία είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία. Από την άλλη η κινητικότητα στο κυπριακό είναι πάντα ευπρόσδεκτη, αρκεί να γίνεται στη σωστή βάση και στην ορθή κατεύθυνση και όχι να στοχεύει στον εκβιασμό και τον εγκλωβισμό της Ελληνοκυπριακής πλευράς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα