Ε. Βενιζέλος: Χρειαζόμαστε ενιαίο ευρωπαϊκό μηχανισμό προστασίας των καταθέσεων

21:29 4/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Εκτός από τον ενιαίο μηχανισμό εξυγίανσης των ευρωπαϊκών τραπεζών χρειαζόμαστε οπωσδήποτε και ενιαίο μηχανισμό προστασίας των καταθέσεων, υποστήριξε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως Προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος

Βενιζέλος, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει γρήγορα συμφωνία για την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Μεταφέροντας τη θέση του Συμβουλίου ο Ελληνας Υπουργός, υποστήριξε ότι θα πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, ως συνομοθέτες, να καταλήξουν σε μία εφαρμόσιμη και χρηματοδοτήσιμη λύση για την ενοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης, ει δυνατόν πριν να ληξει η παρούσα κοινοβουλευτική περίοδος.

Επικαλούμενος, ωστόσο, την προσωπική του εμπειρία από τη θητεία του ως Υπουργού Οικονομικών της ελληνικής κυβέρνησης, επεσήμανε ότι, εκτός από τον ενιαίο τραπεζικό μηχανισμό εξυγίανσης, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε και τον ενιαίο μηχανισμό προστασίας των καταθέσεων, γεγονός, όπως υπογράμμισε. μεγάλης σημασίας για τις χώρες του Νότου.

Αν δεν υπάρξει ενιαίο σύστημα ασφάλειας καταθέσεων, θα εξακολουθήσει να υπάρχει μια βαθιά διαρθρωτική ανισότητα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε.

Συμφωνώντας με ορισμένους από τους Ευρωβουλευτές που παρενέβησαν στη συζήτηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι αδιανόητο, μία επιχείρηση στην Ελλάδα να πληρώνει επιτόκια 5-7% ακριβότερα για την δανειοδότησή της, απ` ότι πληρώνουν ομοειδείς επιχειρήσεις στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα