Έρευνα ΚΟΑ για τυχόν ευθύνες στο κολυμβητήριο Λάρνακας

21:23 4/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΚΟΑ έχει διατάξει έρευνα για οποιεσδήποτε ενδεχόμενες ευθύνες ή παραλείψεις της υπηρεσίας του Οργανισμού ως προς την ανάληψη χρήσης του κολυμβητηρίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας πριν την ολοκλήρωση των ελέγχων του, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΚΟΑ.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την κολυμβητική δεξαμενή του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, ο ΚΟΑ σημειώνει πως ανέλαβε τη διαχείριση

της κολυμβητικής δεξαμενής στις 15 Ιανουαρίου 2014.

“Με την ανάληψη της διαχείρισης, ο ΚΟΑ προχώρησε στη λήψη δειγμάτων για εργαστηριακό έλεγχο, όχι μόνο βάσει Νομοθεσίας, αλλά και βάσει περαιτέρω διαδικασιών του Οργανισμού”, αναφέρεται και προσθέτει: “τα αποτελέσματα των ελέγχων κατέδειξαν την ύπαρξη του μικροβίου της λεγεωνέλλας στα ντεπόζιτα των χώρων υγιεινής του κολυμβητηρίου”.

“Αμέσως με τη διαπίστωση αυτή, το Δ.Σ. του Οργανισμού επισκέφθηκε το χώρο και έλαβε άμεσα όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο και απολύμανση των αποδυτηρίων”, σημειώνεται.

Ο ΚΟΑ διαβεβαιώνει ότι “η ασφάλεια και η υγεία του κοινού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του και ως εκ τούτου, παρόλο ότι οι μικροβιολογικοί έλεγχοι στην κολυμβητική δεξαμενή ήταν καθαροί, ο ΚΟΑ προχώρησε σε περαιτέρω εργαστηριακούς ελέγχους”.

Σημειώνει ακόμη πως παράλληλα με τις δικές του ενέργειες είναι σε συνεχή επαφή με το Κρατικό Χημείο για τη λήψη οποιωνδήποτε επιπρόσθετων μέτρων αν απαιτηθούν με βάση τα εργαστηριακά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα