Δύο Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα

17:23 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δύο Συμβούλια Υπουργών της ΕΕ θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα στη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας. Πρόκειται για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (ΣΓΥ) που θα είναι μονοήμερο και το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας (ΣΓΑλ) που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Το κύριο θέμα συζήτησης στο ΣΓΥ, του οποίου θα προεδρεύει ο Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, θα είναι το αναθεωρημένο δημοσιονομικό πλαίσιο που ετοίμασε η Κυπριακή Προεδρία για το Πολυετές

Δημοσιονομικό Πλαίσιο του 2014-2020.

Άλλο θέμα στην ατζέντα του ΣΓΥ είναι η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Οκτωβρίου. Επίσης, οι Υπουργοί της ΕΕ θα ανταλλάξουν απόψεις για το λεγόμενο Ευρωπαϊκό Εξάμηνο που είναι μια ετήσια διαδικασία που θέσπισε η Κομισιόν συντονισμό των οικονομικών πολιτικών των κρατών μελών διατυπώνοντας τις συστάσεις της στα κράτη μέλη.

Το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας, υπό την Προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη, θα απασχολήσει την πρώτη ημέρα η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτική Πολιτικής και τη δεύτερη ημέρα η μεταρρύθμιση της Κοινής Πολιτικής Αλιείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα