Η Λάρνακα τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

17:23 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού που είναι η 27η Σεπτεμβρίου, διοργανώνουν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το ΕΒΕ Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού καθορίσθηκε να τιμάται στις 27 Σεπτεμβρίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970. Το θέμα φέτος είναι «Τουρισμός και Αειφόρος Ενέργεια: Ενδυναμώνοντας

την Αειφόρο Ανάπτυξη». Στόχος είναι να δοθεί έμφαση στο ρόλο του τουρισμού όσον αφορά τα θέματα βιώσιμης ενέργειας, μεταξύ των οποίων η διασφάλιση καθολικής πρόσβασης στην ενέργεια, η βελτίωση των ποσοστών της ενεργειακής απόδοσης και η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Οι εκδηλώσεις στη Λάρνακα περιλαμβάνουν δωρεάν ξενάγηση της πόλης της Λάρνακας με επαγγελματία ξεναγό καθώς και εκδρομή στα Λεύκαρα περιλαμβανομένης και επίσκεψης στο νέο οινοποιείο Κτήμα Δαφέρμου και στο νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας.

Επίσης, η παρουσιάστρια-chef Tonia Buxton θα παρουσιάσει μαγειρικό πρόγραμμα με γαλακτοκομικά προϊόντα στην παραλία των Φοινικούδων.

Ειδικά για τις 27 Σεπτεμβρίου μουσεία της Λάρνακας θα προσφέρουν δωρεάν είσοδο σε ντόπιους και ξένους. Τα μουσεία αυτά είναι: Μουσείο Πιερίδη Laiki Bank, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Εκκλησιαστικό Μουσείο Αγίου Λαζάρου, Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, Λαογραφικό Μουσείο Κώστα Καϊμακλιώτη στην Αραδίππου, Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου.

Ακόμα στα πλαίσια των εορτασμών θα γίνει υποδοχή των ξένων επιβατών στο αεροδρόμιο Λάρνακας και θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα