ΔΗΣΥ: “Σκανδαλώδης” ο διορισμός του νέου Υπαρχηγού Αστυνομίας

15:33 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Σκανδαλώδη και αναξιοκρατική” χαρακτηρίζει ο ΔΗΣΥ την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να διορίσει τον Ανώτερο Υπαστυνόμο Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας.

“Τη στιγμή που η κοινωνία βιώνει τα οικονομικά δεινά αυτής της διακυβέρνησης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας παραμένει πιστός στην προκλητική νοοτροπία του βολέματος ανθρώπων με μοναδικό κριτήριο την αφοσίωση τους στον ίδιο και την ηγεσία του”, ανέφερε ο εκ των Αντιπροέδρων του  ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου σε σημερινές

του δηλώσεις στη Βουλή.

Κατά τον κ. Νικολάου, “ο διορισμός του Ανώτερου Αστυνόμου Ανδρέα Κυριάκου στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας αποτελεί την πιο αναξιοκρατική και σκανδαλώδη κληρονομιά που επιχειρεί να αφήσει πίσω του ο κ. Χριστόφιας”.

“Επέλεξε τον κ. Κυριάκου, παραγκωνίζοντας συνολικά 15 έμπειρους και αρχαιότερους αξιωματικούς της αστυνομίας, κάποιοι από αυτούς με πτυχία και μεταπτυχιακά. Χωρίς κανένα πανεπιστημιακό πτυχίο, ο ευνοούμενος του κ. Χριστόφια που απόλαυσε έξι προαγωγές από το 2003″, είπε, προσθέτοντας ότι “η επιδίωξη του κ. Χριστόφια και της ηγεσίας του ΑΚΕΛ να ελέγξουν την Αστυνομία και μετά την αποχώρησή τους από την εξουσία είναι τόσο ξεκάθαρη όσο και σκανδαλώδης”.

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολάου κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει “στην κοινωνία, στους άνεργους, αλλά ακόμα και στους απλούς υποστηρικτές του ΑΚΕΛ, που δεν έχουν το μέσο με την ηγεσία του κόμματος, πώς δικαιολογούνται αυτές οι προαγωγές, που τριπλασιάζουν το μισθό του κ. Κυριακού από €2,856 σε €8,400 το μήνα.”

Keywords
Τυχαία Θέματα