Τι ζήτησε ο Χριστόφιας από τον Λεωνίδα Παρπαρίνο

14:43 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Λεωνίδα Παρπαρίνο διόρισε ως νέο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Κατά την τελετής διαβεβαίωσης που έγινε την Τρίτη στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε ότι σε μια δύσκολη εποχή όπως είναι η σημερινή όπου η παγκόσμια οικονομική κρίση απειλεί να μειώσει το κοινωνικό κράτος και να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό, η δικαστική εξουσία έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο.

Πρόσθεσε ότι μέσα στις συνθήκες ημικατοχής, η διαφύλαξη της Συνταγματικής τάξης και των προνοιών του

Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί περισσότερο παρά ποτέ το πιο υγιές θεμέλιο για τη δημοκρατία στον τόπο.

«Όχι όμως λιγότερο σημαντική, σε δύσκολες εποχές όπως η σημερινή, είναι η προσήλωση στην ανθρωποκεντρική εφαρμογή και λειτουργία όλων των κρατικών και κοινωνικών θεσμών, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε έκπτωση στην απονομή της δικαιοσύνης και την πιστή εφαρμογή των νόμων», είπε.

Ζήτησε επίσης από τον κ. Παρπαρίνο, κατά την άσκηση των νέων του καθηκόντων να μην λησμονεί ποτέ το γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή και ότι οι τουρκικές επιβουλές είναι ασταμάτητες.

«Στον αγώνα που διεξάγουμε για την απελευθέρωση της πατρίδας μας θα πρέπει να αναγνωρίζεται με καθολικό τρόπο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ένα ευνομούμενο κράτος και κράτος δικαίου. Είναι πεποίθησή μας πως σε ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, ο πολίτης σέβεται τους νόμους όχι από φόβο αλλά από εμπιστοσύνη προς αυτούς και κατ’ επέκταση και προς την ίδια τη δικαστική εξουσία. Ταυτόχρονα, όμως ο πολίτης έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί και να απολαμβάνει το πιο ψηλό επίπεδο δικαιοσύνης ισονομίας και ισοπολιτείας», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον κ. Παρπαρίνο ότι θα είναι πάντα στη διάθεσή του στα δύσκολα και απαιτητικά καθήκοντα που καλείται να εκπληρώσει «μέσα σε όχι τις πιο ευοίωνες συνθήκες».
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο κ. Παρπαρίνος θα εκφράσει από τη νέα θέση του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πιο ψηλές αξίες του δικαστικού λειτουργήματος και με ζήλο ευθυκρισία και εργατικότητα να αναδείξει το διαχρονικά ψηλό επίπεδο της κυπριακής δικαιοσύνης.

Πρόσθεσε ότι η αξιόλογη σταδιοδρομία του, η προσφορά του στην κυπριακή δικαιοσύνη μέχρι σήμερα καθώς και η πολύχρονη πείρα και το ήθος του, έχουν συνηγορήσει υπέρ του διορισμού αυτού.
«Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε τη σκληρή δουλειά και την επιτυχημένη σας πορεία, αφιερώνοντας τον εαυτό σας στη υπηρεσία της πατρίδα σας», είπε.

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη και την τιμή προς το πρόσωπό του, ο κ. Παρπαρίνος διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά του από τη νέα του θέση με αφοσίωση, ζήλο και αποφασιστικότητα, όπως και προηγουμένως.
«Υπηρέτησα για 24 έτη ως Δικαστής σε διάφορες βαθμίδες και σε διάφορες δικαιοδοσίες και είναι διαπίστωσή μου ότι ο Δικαστής θα πρέπει με ετοιμότητα να επιλύει στα πλαίσια του νόμου τις ενώπιον του διαφορές των συνανθρώπων του με την αναμενόμενη σεμνότητ

Keywords
Τυχαία Θέματα